Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Διαμάχη Skype - Fring

Μια νέα διαμάχη έχει ανάψει στο Silicon Valley, μια διαμάχη που θυμίζει περισσότερο κουτσομπολίστικες συμπεριφορές παρά σοβαρή αντιπαράθεση κορυφαίων εταιρειών. Ο διάλογος διενεργείται μέσω των εταιρικών blog με λεκτικές επιθέσεις.

Η Fring παρέχει λογισμικό που επιτρέπει στα μέλη της να συνομιλούν και να κάνουν chat μέσω κινητών τηλεφώνων ενώ η Skype παρέχει αντίστοιχο λογισμικό για επικοινωνία μέσω internet.

Την προηγούμενη εβδομάδα η Fring ανακοίνωσε μια νέα λειτουργία που δίνει την δυνατότητα video κλήσης στους κατόχους iPhone 4. Μέχρι σήμερα η μόνη δυνατότητα για video κλήση με iPhone 4 ήταν με την χρήση του Face Time, που όμως υποστηρίζεται μόνο με σύνδεση WiFi.

H Fring έγραψε στο εταιρικό της blog πως η Skype αντέδρασε αποκλείοντας όλα τα μέλη του Fring από την δυνατότητα να χρησιμοποιεί το Skype. Η ανταπάντηση του Skype, δια στόματος Robert Miller (CEO της Skype) ήταν πως αυτός ο ισχυρισμός δεν ισχύει και πως ο αποκλεισμός έγινα επειδή δεν γινόταν σωστή χρήση του SKype απο την Fring, με αποτέλεσμα να βλάπτεται το brand της.

Η διαμάχη πιθανολογείται πως ξεκίνησε όταν, σε προηγούμενο δημοσίευμα, η Fring δήλωσε πως η νέα της υπηρεσία για video κλήση προκάλεσε τεράσται αύξηση κίνησης στην υπηρεσία της και πως πρέπει να μειώσει την υποστήριξή της σε τρίτους παρόχουε όπως το SKype, υπονοώντας πως η υπηρεσία της τελευταίας είναι χαμηλότερου επιπέδου και ποιότητας.