Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του Twitter

To Twitter θα διακόψει την λειτουργία του για μερικές ώρες το βράδυ της 31ης Ιουλίου στις 11 ώρα ειρηνικού (8 το πρωί της κυριακής στην Ελλάδα). Η υπηρεσία θα διακόπτεται για ένα διάστημα περίπου 5 ωρών.

Η διακοπή οφείλεται σε εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης στην ΝΤΤ America, η εταιρεία που παρέχει φιλοξενία στο Twitter.

Μυστηριώδες αρχείο αναρτήθηκε στο Wikileaks

Ένα μυστηριώδες κρυπτογραφημένο αρχείο με το όνομα "insurance" αναρτήθηκε στο Wikileaks. Το αρχείο βρίσκεται στην ίδια σελίδα όπου αναρτήθηκαν νωρίτερα τα 77.000 αρχεία που αποκαλύπτουν περιστατικά του πολέμου στο ΑΦγανιστάν.

Το αρχείο είναι κρυπτογραφημένο με το πρωτόκολλο AES256 και υπάρχει επίσης ως αρχείο torrent στο διαδίκτυο. Έχει μέγεθος 1.4 Gb και επισκιάζει το μέγεθος όλων των αρχείων που αναρτήθηκαν νωρίτερα μαζί.

Δεν είναι γνωστό το περιεχόμενο του αρχείου αλλά, δεδομένου του ονόματός του, θεωρείται πολύ πιθανό να πρόκειται για πληροφορίες (ή όλο το υλικό σχετικά με τον πόλεμο) που θα λειτουργήσουν ως "ασφάλεια" σε περίπτωση που συμβεί κάτι στην ιστοσελίδα Wikileaks ή στον ιδρυτή της Julian Assange. Θεωρείατι βέβαιο πως υπάρχουν επιλεγμένοι άνθρωποι που έχουν στην κατοχή τους τον κωδικό που θα ξεκλειδώσει το αρχείο και θα το κάνει αναγνώσιμο.

Wi-Fi δίκτυο στον υπόγειο σιδηρόδρομο της Νέας Υόρκης

Μετά από κάποια χρόνια καθυστέρησης λόγω έλειψης πόρων, η Transit Wireless LLC θα υλοποιήσει επιτέλους το έργο εγκατάστασης ασύρματου δικτύου Wi-Fi στο μετρό της Nέας Υόρκης. Έτσι, μετά την Σιγκαπούρη, το Βερολίνο και το Τόκιο, τώρα και η Νέα Υόρκη θα μπεί στις πόλεις που διαθέτουν ασύρματο δίκτυο στο μετρό του.

Το 2007 η Transit Wireless LLC είχε υποσχεθεί την υλοποίηση του έργου σε 10 χρόνια. Τώρα θα πρέπει να εγκαταστήσει ασύρματο δίκτυο σε 6 σταθμούς μέσα στα επόμενα δύο χρόνια και να ακολουθήσουν άλλα 271 σημεία στα επόμενα τέσσερα χρόνια. Το όλο έργο πρόκειται να κοστίσει 200 εκατομμύρια δολάρια .

Ένας φορτιστής για όλα τα κινητά τηλέφωνα στην Ευρώπη από το 2011

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε χθές πως από το 2011 θα μπορούν όλα τα νέα κινητά να φορτίζονται από τους ίδιους φορτιστές. Οι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων το συμφώνησαν πριν έναν χρόνο μετά από απαίτηση της ΕΕ. Η απόφαση ισχύει για όλες τις συσκευές που έχουν υποδοχή microUSB και μπορούν να φορτιστούν από αυτήν. Βέβαια θεωρείται απίθανο κάποια νέα συσκευή να μην έχει δυνατότητα data σύνδεσης μέσω τέτοιας υποδοχής .

Πανόραμα της Βουδαπέστης η μεγαλύτερη ψηφιακή φωτογραφία στον κόσμο

Μερικούς μήνες μετά την κατάκτηση του ρεκόρ για την μεγαλύτερη ψηφιακή φωτογραφία στον κόσμο από ένα πανόραμα του Dubai μεγέθους 45 gigapixel ήρθε μια ακόμα μεγαλύτερη. Αυτή την φορά πρόκειται για ένα πανόραμα της Βουδαπέστης. Η φωτογραφία έχει ανάλυση 75 gigapixel και έχει μέγεθος 200 Gb.

Μπείτε εδώ να την δείτε.

To Google Earth σας λέει τι καιρό κάνει τώρα.


Η νέα έκδοση του Google Earth, η έκδοση 5.2, ξεκίνησε την νέα υπηρεσία Clouds η οποία παρέχει σε αληθινό χρόνο τον καιρό σε διάφορα σημεία του κόσμου. Προς το παρόν καλύπτει κάποια σημεία στην Βόρεια Αμερική και την Δυτική Ευρώπη.