Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Το Facebook προειδοποιεί για νέα παραπλανητική εφαρμογή

Πρόσφατα υπήρξε περιστατικό όπου μέλη του Facebook δεχόντουσαν μηνύματα που φαινομενικά προέρχονταν από φίλους τους και τα οποία περιελάμβαναν σύνδεσμους σε αμφιβόλο ασφάλειας video. Τα μηνύματα αυτά συνήθως είχαν τον τίτλο "OMG, shocking video".

Ένα νέο περιστατικό με παραπλανητική εφαρμογή έχει εμφανιστεί τις τελευταίες μέρες.

H μηχανή αναζήτησης Lycos υπάρχει ακόμα

Μια από τις πρώτες μηχανές αναζήτησης στο διαδίκτυο ήταν το Lycos πρωτοεμφανίστηκε το 1994. Από τότε έχει χάσει όλη την δόξα του και έχει αλλάξει χέρια. Τον Αύγουστο του 2004 την αγόρασε η Κορεάτικη εταιρεία Daum έναντι 95.4 εκατομμυρίων δολαρίων από την Terra Networks.

Το Wikileaks δεν φοβάται το Πεντάγωνο.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο Associated Press ο Julian Assange (ιδρυτής και διαχειριστής του ιστότοπου Wikileaks) κατά την επίσκεψή του στην πρωτέυουσα της Σουηδίας Στοκχόλμη είπε πως δεν πρόκειται να υποκύψουν στις όποιες πιέσεις και εκβιασμούς από το Πεντάγωνο.

O Internet Explorer έκλεισε τα 15 χρόνια


Πάνε 15 χρόνια από τότε που πρωτοεμφασνίστηκε ο Internet Explorer στους υπολογιστές μας. Ήταν 16 Αυγούστου του 1995 όταν διατέθηκε ο Internet Explorer 1. Ήταν ένας browser βασισμένος στο Mosaic, του οποίου είχε αποκτήσει τα δικαιώματα η Microsoft από μια εταιρεία με την ονομασία Spyglass Inc.

Το twitter στην υπηρεσία των πελατών της αεροπορικής εταιρείας Delta


Η Delta Airlines Inc. έχει πρόσφατα υιοθετήσει την υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Twitter για να αυξήσει την ικανοποίηση των πελατών της. Έχει δημιουργήσει μια ομάδα ανθρώπων που έχουν ως αντικείμενο εργασίας την επίλυση προβλημάτων που δηλώνουν οι πελάτες της μέσω του Twitter.

Η Google αγοράζει την Like.com;

Υπάρχουν φήμες πως η Google σχεδιάζει να εξαγοράσει την Like.com έναντι ποσού που θα υπερβαίονει τα 100 εκατομμύρια δολάρια. H Like.com είναι η μετεξέλιξη της Riya που ήταν η πρώτη σοβαρή απόπειρα δημιουργίας λογισιμικού αναγνώρισης προσώπων. Η Riya ανακοίνωσε το πρώτο της προϊόν to 2005 αλλά αναγκάστηκε να παύσει την λειτουργία της το 2009.

Ο ιδρυτής του Wikileaks θα αρθρογραφεί σε σουηδική απογευματινή εφημερίδα.

Ο Julian Assange, ιδρυτής και διαχειριστής του ιστότοπου Wikileaks που διέρευσε τον προηγούμενο μήνα 70.000 απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα των ΗΠΑ όπου περιγράφονται πρακτικές του αμερικάνικου στρατού και ανάιτιες δολοφονίες άμαχου πληθυσμού, ανακόνωσε την συνεργασία του με την εφημερίδα Aftonbladet.

Ψεύτικο email από το LinkedIn μπορεί να μολύνει τον υπολογιστή σας.

Τον τελευταίο καιρό έχουν αρχίσει να αποστέλλονται email που φαινομενικά προέρχονται από τον γνωστό επαγελλματικής δικτύωσης LinkedIn. Το μήνυμα προσποιείται πως είναι πρόσκληση από κάποιον που ήταν συνάδελφός σας στο παρελθόν.

Διευθυντής στην Apple στα χέρια της αστυνομίας

Ο Paul Shine Devine, διευθυντής στην Apple, βρέθηκε στα χέρια της αστυνομίας των ΗΠΑ όταν διαπιστώθηκε πως κατά πάσα πιθανότητα πουλούσε εμπιστευτικές πληροφορίες σε εταιρείες στην Κίνα και την Σιγκαπούρη.

Οι "πελάτες" του Devine ήταν εταιρείες που κατασκευάζουν εφαρμογές για προϊόντα όπως για παράδειγμα το iPhone. Οι πληροφορίες που φέρεται να πούλησε έδωσαν συγκριτικό πλεονέκτημα στις εταιρείες αυτές κατά τις διαπραγματεύσεις τους με την Apple. Οι πληροφορίες ήταν εμπιστευτικές και, άρα, θεωρούνται εταιρικά μσυτικά.