Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

H Novel γνώριζε κενό ασφαλέιας στον πυρήνα του Linux από το 2004

Το Techworld ανακοίνωσε πριν δύο εβδομάδες πως υπάρχει ένα πολύ σοβαρό κενό ασφαλείας στον πηρύνα του Linux που δίνει την δυνατότητα σε λογισμικά που διαχειρίζονται γραφικά να αποκτούν διαχειριστικά δικαιώματα στον υπολογιστή.

H AMD καταργεί το λογότυπο ATI

Πριν όχι πολύ καιρό εξαγόρασε η AMD την ATI σε μία από τις μεγαλύτερες εξαγορές που έγιναν ποτέ, επενδύοντας 5.6 δισεκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία κυκλωμάτων γραφικών. Η εξαγορά έχει κριθεί επιτυχημένη και η AMD παρά τις δύσκολες στιγμές που πέρασε η εταιρεία.

Η RIM πέτυχε αναβολή της απαγόρευσης των Blackberry στην Ινδία για 60 ημέρες.

Η RIM, κατασκευάστρια εταιρία των κινητών τηλεφώνων Blackberry, πέτυχε την αναβολή για 60 ημέρες της απαγόρευσης χρήσης των τηλεφώνων της στην Ινδία. Η κυβέρνηση της Ινδίας έχει (μαζί με πολλές άλλες χώρες) εκφράσει την ανησυχία της πως το σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων των Blackberry μπορούν να αποτελέσουν εθνικό κίνδυνο ασφαλείας και έχει απαιτήσει κάποια μέθοδο ώστε να μπορούν οι υπηρεσίες της να παρακολουθούν την υπηρεσία αυτή όταν κρίνουν πως υπάρχει λόγος.

H Skype διαθέτει το Connect 1.0 για εταιρικούς πελάτες.

Η Skype ανακοίνωσε σήμερα την διάθεση στους εταιρικούς της πελάτες του Connect 1.0. Πρόκειται για τον διάδοχο του Skype for SIP και η κίνηση αυτή δείχνει την ξεκάθαρη στροφή προς τους εταιρικούς πελάτες.

Όπως λέει η ανακοίονωση, η Skype στρέφεται προς τους εταιρικούς πελάτες ώστε να αυξήσει την κερδοφορία της. Αναμένεται να  ακολουθήσει η Google η οποία ξεκίνησε την λειτουργία Google Talk την προηγούμενη εβδομάδα για τους χρήστες gmail σηματοδοτώντας πως πρόκειται να ανταγωνιστεί την Skype στον χώρο αυτόν.

Το Skype Connect 1.0 είναι

To Chatroulette επέστρεψε

Η ιστοσελίδα chatroulette.com που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον τους τελευταίους μήνες έιχε διακόψει την λειτουργία του την προηγούμενη εβδομάδα ώστε να πραγματοποιήσει την μετάβασή στην δεύετερη έκδοσή του. Το Chatroulette είναι μια ιστοσελίδα η οποία επιτρέπει την άμεση επικοινωνία με άγνωστους σε όλο τον κόσμο μέσω κάμερας και μικροφώνου. Ο ιδρυτής και κατασκευαστής του είναι ένας 17χρονος από την Ρωσία με το όνομα Andrei Ternovskiy και έγινε πολύ γρήγορα γνωστός καταφέρνοντας να εμφανιστεί ακόμα και στις ειδήσεις του CNN.


H Apple στην κορυφή των εταιρειών με τα περισσότερα κενά ασφαλείας

Κάθε χρόνο εκδίδει η IBM μια αναφορά με το όνομα IBM X-Force όπου παρουσιάζει τις διαπιστώσεις της σχετικά με την ασφάλεια των διάφορων εταιρειών πληροφορική.Η IBM ανέλυσε 4.396 κενά ασφαλείας που ανακαλύφθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2010.

Αύξηση στην χρήση ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης στις μεγαλύτερες ηλικίες

Μια νέα έρευνα της εταιρείας Pew διαπίστωσε πως η χρήση ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ Απριλίου  2009 και Μαϊου 2010, αυξήθηκε σημαντικά στις μεγαλύτερες ηλικίες. Έτσι στους χρήστες του διαδικτύου στις ηλικίες 55 - 64 παρατηρήθηκε αύξηση 88% ενώ στις ηλικίες άνω τον 65 υπήρξε αύξηση 100% στο ίδιο χρονικό διάστημα.


Ποιές είναι οι πιο ασφαλείς χώρες στην πρόσβαση στο διαδίκτυο;

Σύμφωνα με αναφορά ποθ εξέδωσε η εταιρεία ασφάλειας δεδομένων AVG τον Ιούλιο, επτά στις δέκα πιό ασφαλείς χώρες για να κάνετε πλοήγηση στο internet βρίσκονται στην Αφρική. Η εταιρεία μελέτησε στατιστικά την παρουσία ιών και κακόβουλου λογισμικού σε περισσότερο από 122 εκατομμύρια υπολογιστές σε 144 χώρες.

Η Sierra Leone είναι η πιό ασφαλής με μία επίθεση σε κάθε 692 χρήστες ενώ δεύτερη είναι ο Νίγηρας με μια επίθεση σε κάθε 442 χρήστες.

Κάντε Zoom σε φωτογραφίες απευθείας στο διαδίκτυο

H Microsoft Live Labs έχει θέσει σε λειτουργία μια νέα ιστοσελίδα που λέγεται ZoomIt και δίνει την δυνατότητα να κάνετε Zoom σε όποια φωτογραφία δείτε στο διαδίκτυο και, μάλιστα, χωρίς να πρέπει να την "κατεβάσετε" πρώτα.

Την υπηρεσία θα την βρείτε εδώ και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εισάγετε την διεύθυνση της σελίδας που έχει την φωτογραφίας και μετά να πατήσετε το κουμπί Create.

Σίγουρα η λειτουργία Zoom δεν είναι τόσο καλή όσο η αντίστοιχη που συμπεριλαμβάνεται στα Windows ( στο Photo Gallery) αλλά το ότι δεν χρειάζεται να κατέβει η φωτογραφία στον υπολογιστή μας (κίνδυνοι για ιούς) και το ότι μπορείτα να το ενσωματώσετε στην ιστοσελίδα σας είναι αρκετοί λόγοι για να χρησιμοποιηθεί.

Μεγάλη η επιτυχία του Google-voice

Την προηγούμενη εβδομάδα διέθεσε η Google την νέα της υπηρεσίς Google-voice, μια υπηρεσία ίδια και ευθέως ανταγωνιστική με αυτή του γνωστού Skype. Το Google-voice δίνει την δυνατότητα στους χρήστες που έχουν gmail να πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις προς τις επαφές τους αλλά και προς σταθερά τηλέφωνα.

Αρχικά η Google την παρέχει στους χρήστες που βρίσκονται σις ΗΠΑ και τον Καναδά. Οι κλήσεις προς τις χώρες αυτές θα είναι δωρεάν μέχρι το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με ανάρτηση της εταιρείας στο Twitter, μόνο το πρώτο εικοσιτετράωρο πραγματοποιήθηκαν περισότερες από ένα εκατομμύριο κλήσεις.