Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2010

H Skype διαθέτει το Connect 1.0 για εταιρικούς πελάτες.

Η Skype ανακοίνωσε σήμερα την διάθεση στους εταιρικούς της πελάτες του Connect 1.0. Πρόκειται για τον διάδοχο του Skype for SIP και η κίνηση αυτή δείχνει την ξεκάθαρη στροφή προς τους εταιρικούς πελάτες.

Όπως λέει η ανακοίονωση, η Skype στρέφεται προς τους εταιρικούς πελάτες ώστε να αυξήσει την κερδοφορία της. Αναμένεται να  ακολουθήσει η Google η οποία ξεκίνησε την λειτουργία Google Talk την προηγούμενη εβδομάδα για τους χρήστες gmail σηματοδοτώντας πως πρόκειται να ανταγωνιστεί την Skype στον χώρο αυτόν.

Το Skype Connect 1.0 είναι
μια υπηρεσία που ενσωματώνει τις ΙΡ κλήσεις (τηλεφωνικές κλήσεις μέσω του πρωτοκόλλου ΙΡ που χρησιμοποιείται στο διαδίτκυο) στα παραδοσιακά τηλεφωνικά κέντρα (PBX) και τα συστήματα Unified Messaging.

Στην πορεία της να δελεάσει τους εταιρικούς πελάτες, η Skype έχει συνεργαστεί με εταιρείες όπως η Cisco, η Shoretel και η Avaya. Οι συνεργασίες αυτές θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικές για την περεταίρω επιτυχία της.

Το Connect 1.0 θα προσφέρει

1. Εξερχόμενες κλήσεις από σταυερά τηλέφωνα με τις χαμηλές χρεώσεις που προσφέρει το Skype
2. Εισερχόμενες κλήσεις από χρήστες Skype
3. Κλήσεις από εταιρικά τηλεφωνικά κέντρα PBX χρησιμοποιώντας αριθμούς Skype
4. Έναν πίνακα ελέγχου για την διαχείριση του Skype μέσω υφιστάμενων τηλεφωνικών κέντρων PBX και συστημάτων Unified Messaging

Η χρέωση θα είναι 6.95 δολάρια για κάθε γραμμή που επιθυμεί η εταιρεία