Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

To Chatroulette επέστρεψε

Η ιστοσελίδα chatroulette.com που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον τους τελευταίους μήνες έιχε διακόψει την λειτουργία του την προηγούμενη εβδομάδα ώστε να πραγματοποιήσει την μετάβασή στην δεύετερη έκδοσή του. Το Chatroulette είναι μια ιστοσελίδα η οποία επιτρέπει την άμεση επικοινωνία με άγνωστους σε όλο τον κόσμο μέσω κάμερας και μικροφώνου. Ο ιδρυτής και κατασκευαστής του είναι ένας 17χρονος από την Ρωσία με το όνομα Andrei Ternovskiy και έγινε πολύ γρήγορα γνωστός καταφέρνοντας να εμφανιστεί ακόμα και στις ειδήσεις του CNN.


Μαζί με την ολοένα αυξανόμενη επιτυχία του όμως προσέλκυσε πολλούς επιδειξίες δημιουργώντας διφορούμενες εντυπώσεις και κριτικές. Σε μια προσπάθεια λοιπόν να εξαλειφθεί αυτό το πρόβλημα ο Ternovskiy διέκοψε την λειτουργία για μερικές ημέρες ώστε να προχωρήσει στην νέα έκδοση που υποτίθεται πως θα έκανε πιό δύκολη την χρήση της υπηρεσίας του για σκοπούς επίδειξης.

Από μια πρώτη ματιά πάντως το Chatroulette έχει γίνει πιό περίπλοκο στην χρήση και με "λάθη" στο λογισμικό. Επίσης δεν φαίνεται να έχει εξαλειφθεί το πρόβλημα με τους επιδειξίες... μάλλον το αντίθετο, η πλειοψηφία των χρηστ'ων δείχνει προς το παρών να αποτελείται από τέτοιους.

Η νέα έκδοση αυτή πάντως αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για το κατά το πόσο η πρωτότυπη ιδέα του νεαρού Andrei Ternovskiy πραγματικά θα πετύχει και θα γίνει κάτι μεγάλο.