Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Η Google ήθελε τον Steve Jobs

Πριν δέκα χρόνια η Apple μόλις που ξεκινούσε να επανέρχεται από μια καταστροφική πορεία πολλών ετών. Την ίδια στιγμή μια άλλη εταιρεία ξεκινούσε την εντυπωσιακή πορεία της που την έφερε να είναι ο κυρίαρχος του διαδικτύου, δηλαδή η Google.

Οι δύο ιδρυτές του Google, ο Larry Page και ο Sergey Brin, συνειδητοποίησαν το 2001 πως έπρεπε να προσλάβουν κάποιον έμπειρο διευθύνοντα σύμβουλο για την εταιρεία τους

Πέμπτος μεγαλύτερος κλάδος στην Μεγάλη Βρετανία το διαδίκτυο

Σύμφωνα με την έρευνα Connected Kingdom που πραγματοποίησε η Boston Consulting Group, ο κλάδος που αφορά στο διαδίκτυο είναι πλέον ο πέμπτος μεγαλύτερος επιχειρηματικός κλάδος στην Μεγάλη Βρετανία υπερτερώντας αυτών όπως του κατασκευαστικού, των συγκοινωνιών και της ενέργειας.

Συνολικά συνεισφέρει στην οικονομία με 100 δισεκατομμύρια λίρες και έχει αλλάξει τον τρόπο που λειτουργούν κλάδοι όπως των ταξιδιών, της μόδας, των ασφαλειών κλπ.  Σύμφωνα με την έρευνα, 60 δισεκατομμύρια λίρες είναι ο τζίρος από το ηλεκτρονικό εμπόριο και κόστη σύνδεσης στο διαδίκτυο ενώ τα υπόλοιπα αφορούν σε επενδύσεις υποδομής και λειτουργία εταιριών και υπηρεσιών. Συνολικά ο κλάδος του διαδικτύου απασχολεί 250.000 βρετανούς. Το διαδίκτυο ευθύνεται πλέον για το 7.2% του εθνικού εισοδήματος, αριθμός που αναμένεται να ανέρθει στα 10% μέχρι το 2015.

Πόλεμος στο διαδίκτυο σήμερα

Σήμερα διεξάγεται η άσκηση ηλεκτρονικού πολέμου Cybereurope 2010. Είναι η πρώτη αμιγώς ευρωπαϊκή άσκηση που στοχεύει στην προστασία των κρατών από επιθέσεις στα συστήματα επικοινωνιών των κρατών που συμμετέχουν. Ο αριθμός των κρατών είναι 22 και συντονίζονται από την Enisa, την επιτροπή ασφαλείας δικτύων και πληροφοριών της ευρωπαϊκής ένωσης. Δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες της άσκησης αλλά το κύριο αντικείμενο θα είναι πως θα διακοπούν οι συνδέσεις προς το διαδίκτυο σε όλες τις χώρες της ευρώπης και θα είναι υποχρέωση της κάθε μίας να επαναφέρει την σύνδεση και να αποκαταστήσει τις όποιες δυσλειτουργείες.