Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Κολοσσοί στο διαδικτυακό πόκερ αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη

Μεγάλος αριθμός από τους ιδρυτές των τριών μεγαλύτερων εταιρειών διαδικτυακού πόκερ έχουν συλληφθεί με κατηγορίες για τραπεζικές απάτες, ξέπλυμα χρήματος και αδικήματα σχετικά με τον διαδικτυακό τζόγο. Πρόκειται για τις τρεις (offshore) εταιρείες Pokerstars, Full Tilt Poker και Absolute Poker.

Γερουσιαστής κατηγορεί τα iPad για την ανεργία στις ΗΠΑ

Ο γερουσιαστής των δημοκρατικών στο Ιλινόϊς Jesse Jackson Jr κατηγορεί ανοικτά την Apple και τον Steve Jobs προσωπικά πως το iPad είναι υπεύθυνο για την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, σε ένα ασυνάρτητο μανιφέστο στην γερουσία λέει πως τα iPad δίνουν την δυνατότητα σε όποιον θέλει να κατεβάσει εύκολα βιβλία και εφημερίδες. Έτσι (όπως είναι προφανές για τον γερουσιαστή) θα χάσουν τις δουλειές τους όσοι δουλεύουν σε βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους. Τις θέσεις τους θα πάρουν εργάτες στην Κίνα που κατασκευάζουν τα iPad.

Μια λεπτομέρεια? Ο ίδιος ο γερουσιαστής είναι ιδιοκτήτης ενός iPad.

H Google συλλέγει πληροφορίες από το κινητό σας

Ο σύμβουλος ασφαλείας δεδομένων Samy Kamkar απεκάλυψε πως όταν η Google συλλέγει πληροφορίες για ασύρματα δίκτυα WiFi και τα στέλνει από το κινητό σας στους servers της μερικές φορές κάθε ώρα, τους δίνει ταυτόχρονα μια μοναδική "ταυτότητα" που συνδέει την πληροφορία με την συγκεκριμένη συσκευή. Την αποκάλυψη την επιβεβαίωσε ο ανεξάρτητος, επίσης σύμβουλος, Ashkan Soltan

H Apple καταγράφει το που βρίσκεστε κάθε στιγμή...

Μέσα στην γενική ευφορία που προκάλεσε τα για άλλη μια φορά πολύ καλά οικονομικά αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του 2011, έπεσαν πάλι σύννεφα πάνω από την εταιρεία. Συγκεκριμένα αποκαλύφθηκε πως όλες οι συσκευές που τρέχουν το λειτουργικό iOS 4.0 και μετέπειτα καταγράφουν την κατά προσέγγιση τοποθεσία των συσκευών σε ένα αρχείο με το όνομα consolidated.db, το οποίο αποτελεί αρχείο SQL χωρίς κρυπτογράφηση. Το αρχείο δεν είναι "κρυφό" (hidden) οπότε και μεταφέρεται στον υπολογιστή του χρήστη μέσω της εφαρμογής iTunes κατά τον συγχρονισμό της.