Σάββατο 23 Απριλίου 2011

H Google συλλέγει πληροφορίες από το κινητό σας

Ο σύμβουλος ασφαλείας δεδομένων Samy Kamkar απεκάλυψε πως όταν η Google συλλέγει πληροφορίες για ασύρματα δίκτυα WiFi και τα στέλνει από το κινητό σας στους servers της μερικές φορές κάθε ώρα, τους δίνει ταυτόχρονα μια μοναδική "ταυτότητα" που συνδέει την πληροφορία με την συγκεκριμένη συσκευή. Την αποκάλυψη την επιβεβαίωσε ο ανεξάρτητος, επίσης σύμβουλος, Ashkan Soltan

Η Google ισχυρίζεται πως η πληροφορία συλλέγεται απόλυτα ανώνυμα, αλλά συνδέοντας την κάθε γεωγραφική πληροφορία με κάποια συσκευή ( και, άρα, καποιον χρήστη), σίγουρα αποκαλύπτει τις συμπεριφορές κάποιου χρήστη και τις κινήσεις του. Και κανείς δνε μπορεί να εγγυηθεί για το πόσο καλά φυλάσσεται αυτή η πληροφορία ή για ποιόν ακριβώς λόγο χρησιμοποιείται. Με δεδομένη την συχνότητα που προφανώς η Google λαμβάνει αυτή την πληροφορία δεν μπορεί να θεωρείται ασφαλής για τους χρήστες. Άλλωστε αν ο σκοπός της εταιρείας είναι απλά να χαρτογραφήσει ασύρματα δίκτυα WiFi, τότε ποιός ο λόγος να συνδέει την πληροφορία αυτή με κάποια συσκευή, και άρα με τον χρήστη της?

Τελικά? Η συσκευή σας και η εταιρεία γνωρίζει που ωρίσκεστε. Και όχι μόνο τώρα αλλά που βρισκόσασταν χθες και όλες τις προηγούμενες μέρες.