Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Ο Ομπάμα βαρέθηκε το Blackberry

Στην εκπομπή "The View" του καναλιού ABC, ο Ομπάμα είπε πωςρο έχει βαρεθεί το Blackberrry. Παρόλο τον θόρυβο που είχε γίνει όταν είχε εκλεγεί πως δεν θα αποχωριζόταν το Blackberry του, τώρα ομολογεί πως η λύση με την κωδικοποίηση της συσκευής του έχει πάρει όλη την χαρά.

Όταν είχε εκλεγεί, ο Ομπάμα είχε πει πως το Blackberry είναι ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπους με τους οποίους επικοινωνεί. Μετά τα μέτρα ασφαλείας που επιβλήθηκαν όμως

Θα αυξήσει το YouTube την διάρκεια των video;

Έντονες φήμες κυκλοφορούν σήμερα πως το YouTube θα επιτρέψει την ανάρτηση video διάρκειας 15 λεπτών, από τα 10 λεπτά που ίσχυε από την ίδρυσή της.

Οκτώ οι κατευθύνσεις της Microsoft το ερχόμενο έτος

Σε οικονομικό συνέδριο που λαμβάνει μέρος στο Redmond, ο γενικός διευθυντής επικοινωνίας επενδυτών, Bill Koefoed, είπε πως είναι οκτώ οι κατευθύνσεις που θα τηρήσει η εταιρεία τον επόμενο χρόνο. Αυτή η διευκρίνιση ήταν απαραίτητη επειδή πολλοί κατηγορούν την Microsoft ότι είτε συγκεντρώνεται αποκλειστικά στα Windows και Office είτε πως ασχολείται με πολλά διαφορετικά πράγματα με αμφίβολη κερδοφορία.

Οι κατευθύνσεις είναι:

Το FBI θα μαθαίνει πιο εύκολα το τι κάνουμε στο internet

Σύμφωνα με την Washington Post, η κυβέρνηση των ΗΠΑ κάνει προσπάθειες να διευκολείνει το FBI στο να αποκτά πληροφορίες για την δραστηριότητα μεμονωμένων ατόμων στο διαδίκτυο. Θέλει να συμπληρώσει την φράση "electronic communication transactional records" στον κατάλογο με αυτά που μπορεί να ζητήσει χωρίς δικαστική συνδρομή.

Αυτό σημαίνει

Υποκλάπηκαν προσωπικά δεδομένα για πάνω από 1 εκατομμύριο χρήστες Android

Όσοι από τους χρήστες συσκευών με λειτουργικό σύστημα Android κατέβασαν την εφαρμογή "Jackeey Wallpaper" είναι πολύ πιθανό να έπεσαν θύματα κλοπής προσωπικών δεδομένων που είχαν στην συσκευή τους.

Η εφαρμογή είναι φαινομενικά αθώα και απλά προσφέρει δωρεάν wallpaper. Όμως, όπως αποκάλυψε η εταιρεία Lookout στο συνέδριο για την ασφάλεια δεδομένων Black Hat στο Las Vegas, η εφαρμογή έστελνε δεδομένα όπως πληροφορίες από την SIM, μηνύματα κλπ στην ιστοσελίδα www.imnet.us. ΄Υπολογίζεται πως μπορεί να έχουν πέσει θύμα μεταξύ 1.1 και 4.6 εκατομμύρια χρήστες που έχουν κατεβάσει την εφαρμογή.

Θέλετε να ξέρετε ποιός είναι ο ταχύτερος ISP στην πόλη σας;

Η πιο δημοφιλής ιστοσελίδα για την μέτρηση της ταχύτητας πρόσβασης που έχουμε στο διαδίκτυο είναι η speedtest.net. Η εταιρεία στην οποία ανήκει η ιστοσελίδα έχει ενημερώσει το netindex.com όπου μπορείτε να δείτε μέσα από τις στατιστικές των μετρήσεων στο speedtes.net, τις ταχύτητες πρόσβασης στο διαδίκτυο ανά ήπειρο, χώρα, πόλη, πάροχο κλπ.

Η Ρωσία μπλοκάρει το YouTube

Ένα δικαστήριο στην Ρωσία αποφάσισε πως δεν πρέπει να επιτρέπεται η πρόσβαση στο YouTube και έτσι διέταξε έναν πάροχο πρόσβασης στο διαδίκτυο ISP να μην επιτρέπει στους πελάτες του να έχουν πρόσβαση στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Ο λόγος της απόφασης είναι πως υπάρχει εκεί ένα video με το όνομα "Russia to Russians" που κρίνεται ρατσιστικό.

Ο πάροχος όπως και Google (στην οποία ανήκει το YouTube) ζήτησαν να απιτραπεί και πάλι η πρόσβαση αφού διαβεβαίωσαν το δικαστήριο πως είναι δυνατή η φραγή στην πρόσβαση στο μεμονωμένο αυτό video.

Ρεκόρ για το Opera Mini

Το Opera Mini είναι ένας browser για κινητά τηλέφωνα.Αυτό που κάνει είναι πως συμπιέζει ιστοσελίδες όταν ζητάει κάποιος χρήστης να τις επισκευτεί και τις προσαρμόζει για την συγκεκριμένη συσκευή. Σύμφωνα με την Νορβηγική εταιρεία Opera Software, ο server συμπιέζει 11.500 σελιδες κάθε δευτερόλεπτο.

Την 25η Ιουλίου πέτυχε νέο ρεκόρ ξεπερνώντας το ένα δισεκατομμύριο επισκέψεων σε ιστοσελίδες σε μια και μόνο ημέρα, μόλις δύο χρόνια από τότε που είχε περάσει το φράγμα των 100 εκατομμυρίων επισκέψεων σε μια ημέρα.

Τι πληροφορίες στέλνει το κινητό σας σε άγνωστους παραλήπτες;

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Lookout Inc στο συνέδριο ασφαλείας δεδομένων Black Hat, είπε πως έχει κάνει έρευνα σε 300.000 δωρεάν εφαρμογές που κυκλοφορούν για συσκευές iPhone και αυτών που έχουν λειτουγικό Android. Σύμφωνα με την έρευνα λοιπόν προέκυψε πως περισσότερες από τις μισές στέλνουν κρυφά προσωπικά δεδομένα σε άγνωστους server. Τα δεδομένα αυτά μπορεί να είναι οι επαφές, φωτογραφίες, μηνύματα και ότι άλλο υπάρχει στην συσκευή.

Ο σκοπός αυτής της υποκλοπής είναι

Περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούν το Twitter


Το 2010 έχει υπάρξει σημαδιακό για την χρήση ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης φέρνοντας τα μέλη του Facebook σε μεγέθη πάνω από 500 εκατομμύρια και του Twitter πάνω από 100 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με έρευνα της Barracuda Labs αυξάνεται η κίνηση στο Twitter έχοντας πλέον πάνω από 50 εκατομμύρια μηνύματα (tweets) την ημέρα και περισσότερες από 600 εκατομμύρια αναζητήσεις.

Η υπηρεσία Facebook Questions ξεκινάει επίσημα.


Μετά από κάποιους μήνες δοκιμαστικής περιόδου, όπου εθελοντές χρησιμοποιήσαν την υπηρεσία Facebook Questions. Είναι μια υπηρεσία όπου κάθε χρήστης μπορεί να διατυπώνει κάποια ερώτηση και στην συνέχεια να λαμ΄βανει απαντήσεις από τους φίλους του αλλά και από όλα τα υπόλοιπα μέλη.

Οι ερωτήσεις μπορούν να είναι:

Εϊναι το BlackPad η απάντηση της RIM στην Apple;


Από καιρό φημολογείται πως και η RIM πρόκειται να μπεί στον χώρο των tablets μετά το iPad της Apple. Δεν υπάρχει κάποια διαρροή για το όνομά του αλλά... πριν μερικές ημέρες αγοράστηκε το blackpad.com και ο ιδιοκτήτης είναι η RIM.

Το κόμμα των Πειρατών στην Σουηδία παρέχει άσυλο, servers και φιλοξενία στο Wikileaks


Το κόμμα των Πειρατών (PiratPartiet) στην Σουηδία έχει δηλώσει την πόλεμο εναντίων της βιομηχανίας των media. Σε μια κίνησή του φέτος έχει ξεκινήσει την παροχή πρόσβασης στο internet (ISP) στους πολίτες μίας μικρής πόλης της Σουηδίας, την Lund, με στόχο να επεκτέινει το δίκτυό του σε όλη την χώρα. Υπόσχεται πως θα διαφυλλάξει την ανωνυμία όλων των χρηστών του και πως δεν πρόκειται να κρατάει οποιοδήποτε αρχείο κίνησης στο internet, όσο και αν πιεστεί από κρατικές και διεθνείς παράγοντες.

Το FBI υπέρ της ονομαστικοποίησης των προπληρωμένων συνδρομών

Ο διευθυντής του FBI, Robert Mueller, τάχθηκε υπέρ της ονομαστικοποίησης όλων των προπληρωμένων συνδρομών κινητής τηλεφωνίας. Την δήλωση αυτή την έκανε μετά την πρόταση νόμου από τον δημοκράτη γερουσιαστή της Νέας Υόρκης Charles Schumer και του ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή από το Τέξας John Cornyn.

Σε επιτροπή της γερουσίας είπε ο Mueller πως το FBI θα υποστηρίξει σθεναρά μια τέτοια κίνηση που πιστεύει πως θα βοηθήσει πάρα πολύ στην διελεύκανση εγκλημάτων.

Όπως και στην Ελλάδα, όπου η υποχρέωση δήλωσης των προπληρωμένων συνδρομών λήγει την 31η Ιουλίου, έτσι και στις ΗΠΑ χρησιμοποιούνται τέτοια τηλέφωνα από άτομα που κινούνται εκτός νόμου. Η ανησυχίς στις ΗΠΑ είναι η αυξημένη χρήση τους από εμπόρους ναρκωτικών και πρόσφατα από φερόμενους τρομοκράτες, όπως για παράδειγμα ο Faizal Shahzad στην βοβμιστική απόπειρα στο Times Square.