Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Μεγάλος θόρυβος παγκοσμίως για την διαρροή των 90.000 απόρρητων εγγράφων πολέμου από την Wikileaks.


Μερικοί το συγκρίνουν με το άνοιγμα των εγγράφων του Πενταγώνου κατά την διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ, ή με το άνοιγμα των εγγράφων των μυστικών υπηρεσιών της πρώην Ανατολικής Γερμανίας. Είναι ίσως κάτι μεγαλύτερο. Σε αντίθεση με τις προαναφερόμενες περιπτώσεις, αυτή την φορά το Wikileaks έδωσε την δυνατότητα σε όλον τον κόσμο να διαβάσει και να επεξεργαστεί πάνω από 90.000 στρατιωτικά έγγραφα που αποκαλύπτουν γεγονότα που ίσως φέρνουν τις ΗΠΑ να ακροβατούν μεταξύ νομιμότητας και εγκλημάτων πολέμου.

Ένα δισεκατομμύριο κακόβουλα προγράμματα εμποδίστηκαν


Η Microsoft ανακοίνωσε πως χάρη στην τεχνολογία Smartscreen, που ενσωμάτωσε στον Internet Explorer 8, έχουν εμποδιστεί ένα δισεκατομμύρια απόπειρες κακόβουλων προγραμμάτων.

Το Smartscreen είναι ένα επονομαζόμενο anti-phishing φίλτρο και είναι σε λειτουργία από το 1009 οπότε και διανεμήθηκε ο Internet Explorer 8.

Αυτό που κάνει

Χάνει την πρωτοκαθεδρία του το Blackberry;


Μετά από πολλά χρόνια όπου η RIM (κατασκευάστρια εταιρεία του δημοφιλούς Blackberry) κρατάει τα ηνία στους επαγελματικούς χρήστες των ΗΠΑ, τώρα έχει αρχίσει να εμφανίζεται δυναμικά ο ανταγωνισμός.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του Blackberry που το έκανε να είναι πρώτο στις προτιμήσεις των επαγελματικών χρηστών είναι ο θαυμάσιος τρόπος με τον οποίον κάνει διαχείριση των email. Όμως

Το Blackberry αποτελεί εθνικό κίνδυνο για τα Ηνωμένα Αραβικά ΕΜιράτα


Τα Ηνωμένα Αραβικά ΕΜιράτα ανακοίνωσαν πως ίσως προχωρήσουν στην απαγόρευση της χρήσης των Blackberry συσκευών για τον λόγο πως αποτελούν εθνικό κίνδυνο ασφαλείας.

Η ρυθμιστική επιτροπή τηλεπικοινωνιών λέει πως η RIM (κατασκευάστρια του Blackberry) λειτουργεί ενάντια στο σύνταγμα επειδή η υπηρεσία του στέλνει δεδομένα από τις συσκευές σε servers που

Το iPhone 4 σε ακόμα 17 χώρες


Όπως είχε υποσχεθεί η Apple, στα τέλη του μήνα θα κυκλοφορούσε το iPhone 4 σε επιπλέον χώρες. Η αρχική υπόσχεση ήταν για 18 χώρες αλλά τελικά θα είναι δυνατό μόνο στις 17. Υπάρχουν ακόμα προβλήματα για την έγκριση στην Νότιο Κορέα.

Οι χώρες που θα κυκλοφορήσει είναι:

Θέλετε να δείτε ένα video στο κινητό σας αλλά δεν είναι στο σωστό format;


Η αναπαραγωγή video έχει πλέον γίνει καθημερινότητα για πολλούς χρήστες παγκοσμίως. Όμως τα format διαφέρουν και δεν είναι πάντα συμβατά με την συγκεκριμένη συσκευή που εσείς θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Το νέο Hamster Free Video Converter είναι εδώ για να σας βοηθήσει να μετατρέψετε το video σας στην μορφή πυ εσείς θέλετε. Το Hamster Free Video Converter

Η ΕΕ ξεκίνησε δύο έρευνες για την IBM

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί πως υπάρχει περίπτωση η IBM να έχει ακολουθήσει μονοπωλιακές τακτικές στην αγορά των Mainframes στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα έχει λόγους να πιστεύει πως έχει εκμεταλλευτεί την κυρίαρχη θέση της ώστε να έχει μονοπώλιο στις υπηρεσίες υποστήριξης τέτοιων συστημάτων. Η IBM είναι η μόνη που μπορεί να παρέχει ανταλλακτικά και πιστεύεται πως εδνεχομένως να έχει αρνηθεί ή να έχει καθυστερήσει την παράδοσή τους στους ανταγωνιστές της.

Ζωντανή η συνέντευξη της Wikileaks σχετικά με την διαρροή 90.000 εγγραφων του αμερικάνικου στρατού












Ο ιδρυτής της Wikileaks, Julian Assange, δίνει τώρα συνέντευξη τύπου σχετικά με το θέματα.

Παρακολουθήστε την εδώ
http://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-10761476


Διαβάστε σχετικά και στο:

http://teledatanews.blogspot.com/2010/07/90000-wikileaks.html

Ιός έκλεβε χρήματα κατοίκων του Βελγίου

Οι αρχές του Βελγίου ανακοίνωσαν πως έχουν εξαρθρώσει σπείρα που είχε καταφέρει, με την βοήθεια διαδικτυακού ιού Trojan , να κλέψει τις καταθέσεις πολλών ανυποψίαστων χρηστών τραπεζικών υπηρεσιών μέσω διαδικτύου.

Τον ιό τον τοποθετούσαν στον υπολογιστή του θύματος και

Καθυστερεί η διάθεση του iPad στις υπόλοιπες χώρες.

Όλα δείχνουν πως η εμπορική διάθεση στις χώρες που απομένουν θα καθυστερήσει.Η LG που είναι μία από τις μεγαλύτερες προμηθεύτριες οθονών για το iPad δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση.

Σύμφωνα με τον CEO της LG, Kwon Young-soo,

H Yahoo επενδύει σε hackers

Σύμγωνα με τον αντιπρόεδρο της Yahoo, Jeff Kinder, η εταιρεία σκέφτεται σοβαρά να επενδύσει σε hackers και μικρές εταιρείες ώστε να μπορέσει να επωφεληθεί από τις γνώσεις τους και τις τεχνολογίες τους.

Ο Kinder δεν επιβεβαίωσε πως έχει δεσεμυτεί κάποιο χρηματικό ποσό, ούτε πως έχει οριστικοποιηθεί κάποια στρατηγική για το πώς θα προχωρήσει η εταιρεία στο θέμα αυτό.

90.000 έγγραφα διέρρευσε το WikiLeaks

Το wikileaks διέρρευσε 90,000 απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα των ΗΠΑ που δείχνουν τους ισχυρούς δεσμούς των μυστικών υπηρεσιών του Πακιστάν με τους αντάρτες στο Αφγανιστάν.

Μετά την διαρροή ενός video που είχε κάνει νωρίστερα το wikileaks και όπου φαινόταν η εν ψυχρό δολοφονία άμμαχου πληθυσμού, μεταξύ των οποίων και δύο δημοσιογράφων του Reuters (Collateral Murder), ακολούθησαν αυτά τα έγγραφα που επίσης αποδεικνύουν το πώς τα τελευταία έξη χρόνια οι συμμαχιές δυνάμεις σκοτώνουν άμμαχο πληθυσμό.

Το Pandora έφτασε τους 60 εκατομμύρια χρήστες

Η δημοφιλής υπηρεσία ραδιοφώνου μέσω internet ανακοίνωσε πως οι χρήστες της είναι πια πάνω από 60 εκατομμύρια. Μια σημαντική λεπτομέρεια είναι πως η πλειοψηφία τους χρησιμοποιούν την υπηρεσία από το κινητό τους τηλέφωνο.

Περίπου 90.000 νέοι χρήστες εγγράφονται καθημερινά από συσκευή κινητού τηκεφώνου. Έχει μετρηθεί πως στις ΗΠΑ η μέση ακρόαση μουσικής είναι 20 ώρες την εβδομάδα, από τις οποίες οι 17 είναι μέσω ραδιοφώνου.

Η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας στο Flickr


Η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας θα ξεκινήσει να μοιράζεται τις φωτογραφίες της στην γνωστή ιστοσελίδα Flickr. Θα ξεκινήσει από σήμερα και στην αρχή θα αριθμεί περίπου 600 φωτογραφίες.

Μια από τις παλαιότερες φωτογραφίες θα είναι αυτή του 1854, ξ γαμήλια φωτογραφία της βασίλισσας Βικτώριας με τον πίγκηπα Αλβέρτο.

Ραγδαία η ανάπτυξη της Zynga


Η Zynga είναι η εταιρεία πίσω από τα πετυχημένα online παιχνίδια Farmville και Mafiawars. Η ανάπτυξή της είναι ραγδαία έχοντας αυξήσει το προσωπικό της από 375 σε 1000 μέσα σε ένα έτος ενώ ο τζίρος θα φτάσει τα 835 εκατομμύρια δολάρια το 2010. Η εταιρεία έχει πλέον δημιουργήσει υποδομές και στην Ινδία ώστε να ανταπεξέλθει.

Τα παιχνίδια της Zynga γίνανε γνωστά μέσα από το Facebook και βασίζονται σε πολύ απλές και ταυτόχρονα επιτυχημένες ιδέες. Πάνω από 211 εκατομμύρια ενεργοί παίκτες παίζουν μηνιαίως τα παιχνίδια αυτά. Τα έσοδα προέρχονται από