Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Κυνήγι σε όλη την Ευρώπη για ιστοσελίδες διαμοιρασμού αρχείων (torrents) σήμερα

Μια ιδιαίτερα εκτεταμένη έρευνα διεξάγεται σήμερα σε όλη την Ευρώπη για τον εντοπισμό server που φιλοξενούν ιστοσελίδες που δίνουν την δυνατότητα ανταλλαγής αρχείων σε μορφή torrent.

Η επιχειρήσεις πραγματοποιούνται κατά παρόχων πρόσβασης στο διαδίτκυο αλλά και ιδιωτών που θεωρούνται ύποπτοι πως παρέχουν αρχεία σε ιστοσελίδες torrent.

Oμαδικές βιντεοκλήσεις στο Skype

Νωρίτερα φέτος ανακοίνωσε η Skype πως η νέα έκδοση 5 (beta) υποστηρίζει πλέον την ομαδική βιντεοκλήση για μέχρι πέντε συμμετέχοντες. Με νέα ανακοίνωσή της η Skype λέει πως η δυνατότητα της ομαδικής βιντεοκλήσης θα ανέρχεται στην συμμετοχή μέχρι δέκα ταυτόχρονων χρηστών.

Οι μόνοι περιορισμοί προς το παρών θα είναι πως όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέει να έχουν την έκδοση 5 του λογισμικού και, επίσης, πως η υπηρεσία θα είναι δυνατή μόνο σε περιβάλλον windows. Κατά τα άλλα η πιό σημαντική βελτίωση θα είναι η ανάκτηση χαμένων κλήσεων που διακόπηκαν λόγω κακής σύνδεσης.

Επιχείρηση της αστυνομίας στους server του Wikileaks

Σύμφωνα με πληροφορίες πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η αστυνομία της Στοκχόλμης στην Σουηδία επιχείρηση στην εταιρεία PRQ που βρίσκεται στην Στοκχολμη. Η εταιρεία PRQ είναι εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων και έχει γίνει διάσημη τον τελευταίο καιρό επειδή στους χώρους της φιλοξενούνται οιservers της διαβόητης πλέον ιστοσελίδας wikileaks η οποία έχει διαρρεύσει δεκάδες χιλιάδες απόρρητα έγγραφα των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ.

Νέος ιός στον Internet Explorer

Σύμφωνα με τον ειδικό στην ασφάλεια δεδομένων Chris Evans, έχει ανακαλύψει έναν ιό στην έκδοση 8 του internet explorer. Ο ιός αυτός επιτρέπει σε hackers να τοποθετούν κακόβουλο λογισμικό σε ιστοσελίδες που με την σειρά του δίνει την δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων απο to Twitter χωρίς να το γνωρίζει το "θύμα".

Ο Evans λέει πως ο ιός αυτός είναι σε γνώση της Microsoft από το 2008 αλλά δεν έχει κάνει κάτι για να το διορθώσει.