Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Η επόμενη επανάσταση στην κοινωνική δικτύωση είναι το Chatroulette και οι ανάλογες υπηρεσίες

Σε μια συζήτηση που έγινε κατά την διάρκεια του συνεδρίου εψηονομυ, o David Kirckpatrick φιλοξένησε τον Reid Hoffman (ιδρυτή του LinkedIn) και τον Sean Parker (πρόεδρο του Facebook στα πρώτα του βήματα και ιδρυτή του Napster). Η συζήτηση αφορούσε το μέλλων της κοινωνικήσ δικτύωσης μέσω του internet.

Google: μπορούμε να προβλεψουμε που θα πάτε


Μιλώντας στο συνέδριο Techonomy ο Eric Schmidt, CEO της Google, είπε πως το θέμα της ανωνυμίας στο διαδίκτυο δεν πρόκειται να κρατήσει πολύ. Οι κυβερνήσεις ήδη ψάχνουν τρόπους να ελέγξουν την χρήση του και να δημιουγήσουν μια διαφάνεια σε αυτά που συμβαίνουν εκεί.

Σύμφωνα με τον Schmidt,

Η Σαουδική Αραβία και η RIM τα βρήκανε

Σύμφωνα με ανεπίσημη πηγή λύθηκε το θέμα της RIM που ανάγκασε την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας να απαγορέψει τις υπηρεσίες μηνυμάτων στις συσκευές Blackberry. Σύμφωνα με την πηγή έχει δεχθεί η RIM να εγκαταστήσει servers που εξυπηρετούν την συγκεκριμένη υπηρεσία σε κάποιο σημείο μέσα στην χώρα ώστε να είναι δυνατή η παρακολούθηση των μηνυμάτων όποτε και αν αυτό είναι απαραίτητο.

Πάροχος φιλοξενίας ιστοσελίδων στην Σουηδία επιβεβαιώνει πως φιλοξενεί και το Wikileaks

Μια εταιρεία παροχής φιλοξενίας σε ιστοσελίδες στην Σουηδία επιβεβαίωσε πως φιλοξενεί (και αυτή) τον server του Wikileaks. Η εταιρεία PRQ βρίσκεται στο προάστιο Σόλνα στην Στοκχόλμη και ο ιδιοκτήτης της, Mikael Viborg, άνοιξε τις πόρτες της στο Associated Press την Παρασκευή.

Η Ericsson αντιδρά στους νέους νόμους περί τηλεπικοινωνιών της Ινδίας

Η Ινδία υποχρεώνει με νόμο πλέον να παρέχουν οι προμηθευτές τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και συστημάτων πληροφορικής τον πηγαίο κώδικα και τον σχεδιασμό των συστημάτων τους.

To Twitter γίνεται πιό φιλικό προς τα torrent

Η BitTorrent που κατασκευάζει το uTorrent, το πιο διαδεδομένο λογισμικό για την διαχείριση αρχείων torrent, ανακοίνωσε την διάθεση του Torrent Tweet. H εφαρμογή αυτή είναι ένα πρόσθετο στο uTorrent που δίνει την δυνατότητα για παρακολούθηση συζητήσεων στο Twitter σχετικά με συγκεκριμένα torrents.

Έτσι τα tweets με πρόθεμα #bt θα αφορούν σε συζητήσεις έχουν να κάνουν με torrents που κατεβάζει ο κόσμος.