Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Ποιοί ενδιαφέρθηκαν για τα 100 εκατομμύρια προφίλ από το Facebook που δημοσιεύθηκαν στο internet;


Ο κατάλογος με τα 100 εκατομμύρια ενεργά προφίλ από το Facebook που δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο αποτελούν από ότι φαίνεται χρήσιμη πληροφορία και για πολλές από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο. Η κατάλογος δημοσιεύθηκε σε αρχείο torrent από έναν hacker ο οποίος δεν έκανε κάτι παράνομο μιας και όλη η πληροφορία αυτή είναι δημόσια εκτεθημένη στο διαδίκτυο και μάλιστα με την συναίνεση αυτών που έχουν παράσχει όλη αυτή την πληροφορία.

Οποιοσδήποτε θα μπορούσε να πάρει μια ιδέα χρησιμοποιώντας

To GSM έσπασε

Ο γνωστός hacker Chris Paget πραγματοποίησε αυτό που είχε προαναγγείλει. Υπέκλεψε 17 συσκευές GSM στο συνέδριο DefCon κάνοντάς τις να πιστέυουν πως ο κόστους περίπου 1.500$ εξοπλισμός του είναι μια κεραία κινητής τηλεφωνίας. Κατά τον Paget, από την πλευρά των συσκευών, δεν διαφοροποιείται καθ΄ολου η κεραία του από αυτές της ΑΤ&Τ και για αυτό εκμεταλλεύεται το γεγονός πως σύμφωνα με τα πρότυπα του GSM κάθε συσκευή "συνδέεται" με την κεραία που έχει το καλύτερο σήμα.

Ο Paget είχε καταφέρει να κάνει κάτι αντίστοιχο με τις ηλεκτρονικές ετικέτες RFID που χρησιμοποιούνται σε διαβατήρια!

Απαγόρευση για το Blackberry στα Αραβικά Εμιράτα

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων αποφάσισε, μετά από εισήγηση της ρυθμιστικής επιτροπής τηλεπικοινωνιών, να απαγορέψει την χρήση των υπηρεσιών Blackberry από τον Οκτώβριο. Ο λόγος είναι πως κρίνεται επισφαλής για την εθνική ασφάλεια.

Μετά από άκαρπες συζητήσεις πού έχουν την αρχή τους το 2007 κρίθηκε