Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξή σου eglimatikotita.blogspot.com

Χρήστες του Facebook στην Ινδία παροτρύνονται να "φαίνονται πιό λευκοί" στις φωτογραφίες τους.

Στα πλαίσια της διαφημιστικής καμπάνιας της εταιρείας Vaseline στην Ινδία, έχει δημιουργηθεί μια εφαρμογή με την οποία οι Ινδοί άντρες μπορουν να επεξεργάζονται τις φωτογραφίες τους πριν τις ανεβάσουν στο Facebook. Ο στόχος είναι να μπορούν να "ασπρίζουν" το δέρμα τους.

Η καμπάνια αφορά στην νέα κρέμα της Vaseline η οποία λευκαίνει το δέρμα. Σε πολλές περιοχές της ινδίας θεωρείται πλεονέκτημα το λευκό δέρμα.

Η Apple αγόρασε την Καναδική Poly9

Σε συνέχεια της εξαγοράς της Placebase, τώρα η Apple εξαγόρασε την καναδική εταιρεία Poly9. Το project Globe της Poly9 είναι μια πλατφόρμα που μοιάζει πολύ με το Google Earth και έχει το μεγάλο πλεονέκτημα πως το μέγεθος του λογισμικού είναι μόνο 303 kb.

Η εξαγορά των δύο εταιρειών εντάσσεται στο πλαίσιο του έντονου ανταγωνισμού που έχει ανάψει μεταξύ

Η κυβέρνηση της Ινδονησίας θα ζητήσει από τους παρόχους internet να μπλοκάρουν σελίδες πορνογραφικού περιεχομένου

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters πρόκειται η Ινδονησία, η πολυπληθέστερη μωαμεθανική χώρα στον κόσμο, να εφαρμόσει έναν νόμο που ψηφίστηκε το 2008. Σύμφωνα με αυτόν τον νόμο απαγορεύεται η δημόσια προβολή του ανθρώπινου σώματος ή οποιουδήποτε άλλου πράγματος που θα προκαλούσε ερωτική επιθυμία.

Αυτή είναι μια κίνηση που δείχνει πως

Διαμάχη για το Facebook

Διαμάχη έχει ξεκινήσει για την ιδιοκτησία του Facebook. Ήδη έχει αποφασιστεί από δικαστή στην Νέα Υόρκη να παγώσουν όλα τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, έχει υποβληθεί μήνυση κατά της Facebook και ο ιδρυτής του, Mark Zuckerberg, αναγκάζεται τώρα να υπερασπιστεί το ποσοστό του.

Ένας ιδιώτης, σχεδιαστής web έχει

Ένας από τους Ρώσους κατάσκοπους υπάλληλος στην Microsoft

Η Microsoft ανακοίνωσε πως ένας από τους 12 κατάσκοπους που απελάθηκαν την περοηγούμενη εβδομάδα από τις ΗΠΑ υπήρξε υπάλληλος της εταιρείας για εννέα μήνες. Το όνομα του είναι Alexey Karetnikov και ήταν software tester.

Το Ρωσικό υπουργείο εξωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία όταν ρωτήθηκε από το Bloomberg.

Η μηχανή αναζήτησης Bing κερδίζει έδαφος

Η μηχανή αναζήτησης Bing, της Microsoft, έχει καταφέρει να πάρει ένα μερίδιο περίπου 12.7% έναν χρόνο μετά την επίσημη διάθεσή της. Η Google κατέχει το 62.6% και η Yahoo το 18.9%.

Σύμφωνα με την Microsoft, η εταιρεία προτίθεται να επενδύσει στον χώρο των μηχανών αναζήτησης και η επένδυση αυτή έχει σκοπό την εδραίωση της εταιρείας στον χώρο και όχι απλά να υπάρχει.

Opera Mini 5.1 για Android

H Νορβηγική εταιερία Opera Software ανακοίνωσε την νέα έκδοση του Opera Mini, την έκδοση 5.1, για Android.

H νέα έκδοση δεν έχει παρουσιάζει κάποιο νέο αλλά είναι σαφώς βελτιστοποιημένο και ταχύτερο από τον προκάτοχό του.

Νέα ενημέρωση ασφαλείας για τα Windows XP

Η Microsoft ανακοίνωσε χθές την διάθεση μιας νέας ενημέρωσης για τα Windows XP που καλύπτει τρύπα ασφαλείας του λειτουργικού συστήματος. Οι χρήστες των Windows Vista και Windows 7 δεν επηρεάζονται από την συγκεκριμένη τρύπα.

Το πρόβλημα ανακαλυφθηκε από κάποιον εργαζόμενο στην Google τον Ιούνιο, ο οποίος όμως προτίμησε να το δημοσιοποιήσει αντί να ενημερώσει την Microsoft.

150 εκατομμύρια οι χρήστες του Facebook από κινητή τηλεφωνία

Ο αριθμός των μελών του facebook που μπαίνουν από το κινητό τους τηλέφωνο έχει αυξηθεί κατά 50% από τον Απρίλιο. Από 100 εκατομμύρια χρήστες έφτασε στα 150 εκατομμύρια.

Η κινητή τηλεφωνία αποτελεί πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο τρόπο πρόσβασης στο Facebook σύμφωνα με τον Eric Tseng, διευθυντής στα προϊόντα φορητότητας του Facebook.

Η Apple ετοιμάζει gallery για add-ons στο Safari 5.

Το μεγαλύτερο νέο με την διάθεση του Safari 5 είναι η δυνατότητα χρήσης add-ons. Αυτή η δυνατότητα είναι που υπηρξε σημαντικός παράγοντας στην επιτυχία των Firefox και Google Chrome.

Προς το παρών πάντως τα addons για το Safari 5 είναι δυσεύρετα και όποιος θέλει να τα χρησιμοποιήσει πρέπει

Μια πιθανή απόσυρση του Phone 4 θα κοστίσει περίπου 1.5 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο Toni Sacconaghi της εταιρείας Bernstein Research αποκάλυψε πως μια πιθανή απόσυρση των ελλατωματικών συσκευών iPhone 4 θα κοστίσει στην εταιρεία περίπου 1.5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η απόσυρση αυτή δεν

Η Microsoft πληρώνει προγραμματιστές για εφαρμογές της mobile πλατφόρμας της.

Η Microsoft στην προσπάθειά της να κρατηθεί αξιοπρεπώς στον ανταγωνισμό απέναντι στην Apple και την Google, στον τομέα των φορητών συσκευών έχει προγραμματίσει επενδύσεις προς προγραμματιστές ώστε να δημιουργήσουν εφαρμογές για το Windows Mobile 7 που σύντομα θα είναι εμπορικά δαθέσιμο.

Όπως λέει ο Steve Balmer, CEO της Microsoft, η εταιρεία έχει μείνει "μια γενιά πίσω" στον συγκεκριμένο χώρο και πρέπει να τρέξει να προλάβει.

Η Nokia Siemens σε διαβουλεύσιες με την Motorola σύμφωνα με την Wall Street Journal

Σύμφωνα με την WSJ, η Nokia Siemens και η Motorola είναι σε προχωρημένες διαβουλεύσεις για την απόκτηση του τομέα εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών της δεύτερης από την πρώτη. Η συμφωνία ενδέχεται να οριστικοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες και αναμένεται να ανέρθει στο 1.1 με 1.3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η εξαγορά που κυρίως αφορά παλιότερο εξοπλισμό θα δώσει πρόσβαση για την Nokia Siemens στους

Το καλύτερο τρίμηνο της Intel από την ίδρυσή της

Τα καλύτερα αποτελέσματα τριμήνου στα 42 χρόνια λειτουργίας της παρουσίασε η Intel. Ανακοίνωσε καθαρά έσοδα ύψους 2.9 δισεκατομμυρίων που αποτελεί σημαντική βελτίωση σε σχέση με τις ζημιές 398 εκατομμυρίων το αντίστοιχο τρίμηνο πριν έναν χρόνο.

Τα περυσινά αποτελέσματα ήταν χαμηλά και επειδή είχε πληρώσει 1.45 δισεκατομύρια δολάρια πρόστιμο στην

Επιστρέφει το Bebo;

Με μια εντυπωσιακή κίνηση ο Adam Levin, επενδυτής με έδρα στο San Fransisco, αγόρασε την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Bebo από την AOL. Η τιμή της εξαγοράς δεν έχει γίνει γνωστή αλλά υπολογίζεται κάποθ μεταξύ 5 και 10 εκατομμυρίων δολαρίων, ποσό δραματικά χαμηλότερο από τα 850 εκατομμύρια που ξόδεψε η AOL το 2008 για να την αποκτήσει.

Όπως δήλώνει ο Levin, η πρόκληση είναι

Εντείνεται ο ανταγωνισμός στην online αποθήκευση φωτογραφιών

Μετά την κίνηση της Google να εξαγοράσει την Picnik και να ενσωματώσει δωρεάν το λογισμικό της στην υπηρεσία αποθήκευσης φωτογραφιών Picasa, εντείνεται ο ανταγωνισμός για online αποθήκευση φωτογραφιών.

Το Picnik είναι ένα λογισμικό επεξεργασίας εικόνων και φωτογραφιών. Στον δημοφιλή χώρο Picasa όπου είναι δυνατή η αποθήκευση φωτογραφιών από τους χρήστες