Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

150 εκατομμύρια οι χρήστες του Facebook από κινητή τηλεφωνία

Ο αριθμός των μελών του facebook που μπαίνουν από το κινητό τους τηλέφωνο έχει αυξηθεί κατά 50% από τον Απρίλιο. Από 100 εκατομμύρια χρήστες έφτασε στα 150 εκατομμύρια.

Η κινητή τηλεφωνία αποτελεί πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο τρόπο πρόσβασης στο Facebook σύμφωνα με τον Eric Tseng, διευθυντής στα προϊόντα φορητότητας του Facebook.

Το Facebook είχε στην αλλαγή του ετους περίπου 500 εκατομμύρια μέλη και υπολογίζεται πως θα φτάσει πάνω από 600 εκατομμύρια στο τέλος του 2010. Αυτό σημαίνει πως περίπου το ένα τέταρτο των μελών μπαίνουν στο Facebook από το κινητό τους τηλέφωνο.

Στους επόμενους μήνες πρόκειται να δημιουργηθούν φιλικότερες προς τον χρήστη εφαρμογές για τα κινητά τηλέφωνα. Πέρα από τις προσαρμογές για το iPhone και τα Android θα υπάρξουν και άλλες καινοτόμες εφαρμογές που θα εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες των νέων κινητών τηλεφώνων.

Η μετάβαση και έμφαση στην κινητή τηλεφωνία είναι επίσης πολύ σημαντική για την διείσδυση στις αναπτυσσόμενες χώρες. Σε αυτές τις χώρες είναι το κινητό τηλέφωνο ο πιό συνηθησμένος τρόπος πρόσβασης στο internet.