Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Η Nokia Siemens σε διαβουλεύσιες με την Motorola σύμφωνα με την Wall Street Journal

Σύμφωνα με την WSJ, η Nokia Siemens και η Motorola είναι σε προχωρημένες διαβουλεύσεις για την απόκτηση του τομέα εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών της δεύτερης από την πρώτη. Η συμφωνία ενδέχεται να οριστικοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες και αναμένεται να ανέρθει στο 1.1 με 1.3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η εξαγορά που κυρίως αφορά παλιότερο εξοπλισμό θα δώσει πρόσβαση για την Nokia Siemens στους πελάτες της Motorola στις ΗΠΑ, όπως η Verizon Wireless και η Sprint Nextel Corp..

Η συνένωση των Nokia Oyj και Simenes AG έχει οδηγήσει τις δύο εταιρείες στην μείωση του προσωπικού και την περικοπή εγκαταστάσεων ώστε να ανταπεξέλθει στον πόλεμο τιμών από τον ανταγωνισμό της και συγκεκριμένα από την Ericsson AB, τον μεγαλύτερο προμηθευτή ασύρματων τεχνολογιών στον κόσμο, και την Huawei Technologies Co. από την Κίνα. Ο CEO της Nokia Rajeev Suri δήλωσε τον Νοέμβριο πως η εταιρεία πρόκειται να αναπτυχθεί μέσα από εξαγορές και συνεργασίες ενώ ταυτόχρονα θα βελτιστοποιήσει την εσωτερική της λειτουργία.

Η Nokia με βάση το Espoo στην Φινλανδία ανακοίνωσε πως πρόκειται να εξαλέιψει έως και 5.760 θέσεις εργασίας για να προσαρμοστεί στην μειωμένη ζ΄ξτξσξ τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού. Η συνένωση ανακοίνωσε μείωση των πωλήσεων κατά 9% το πρώτο τρίμηνο και λειτουργικές απώλειες ύψους 288 εκατομμυρίων δολαρίων

Σε αναζήτηση επιβεβαίωσης από κάποια από τις εταιρείες δεν υπήρξε ανταπόκριση.

Οι πωλήσεις της Ericsson έπεσαν κατά 27% το πρώτο τρίμηνο, ενώ η Alcatel-Lucent SA ανακοίνωσε ζημίες 515 εθρώ την ίδια περίοδο. Η Huawei, ο μεγαλύτερος προμηθευτής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού από την Κίνα, ανακοίνωσε κέρδη 18.3 δισεκατομμύρια yuan (2.7 δισεκατομμύρια δολάρια) για το 2009.