Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Η Microsoft πληρώνει προγραμματιστές για εφαρμογές της mobile πλατφόρμας της.

Η Microsoft στην προσπάθειά της να κρατηθεί αξιοπρεπώς στον ανταγωνισμό απέναντι στην Apple και την Google, στον τομέα των φορητών συσκευών έχει προγραμματίσει επενδύσεις προς προγραμματιστές ώστε να δημιουργήσουν εφαρμογές για το Windows Mobile 7 που σύντομα θα είναι εμπορικά δαθέσιμο.

Όπως λέει ο Steve Balmer, CEO της Microsoft, η εταιρεία έχει μείνει "μια γενιά πίσω" στον συγκεκριμένο χώρο και πρέπει να τρέξει να προλάβει.

Δεν έχει ανακοινώσει το ποσό που προτίθεται να επενδύσει αλλά η στρατηγική είναι να δώσει κίνητρα σε προγραμματιστές. Τα κίνητρα αυτά μπορεί να είναι δωρεάν εργαλεία, χρήματα, εγγυημένες πωλήσεις κλπ. Από την πλευρά των προγραμματιστών υπάρχει μεγάλος σκεπτικισμός και οι περισσότεροι θέλουν να περιμένουν την κυκλοφορία των Windows Mobile 7 ώστε να δουν την ανταπόκριση από τον κόσμο.

Η Microsoft πρέπει άμεσα να παρέχει εφαρμογές όπως παιχνίδια, μουσική και navigation ώστε να μπορέσει να παραμείνει στον ανταγωνισμό.

Το πρώτο τρίμηνο κατείχαν τα windows το 6.9% στην αγορά των smartphones από 10.8% την ίδια περίοδο πέρυσι. Τι iPhone είχε το 15.8% ενώ οι συσκευές Android το 9.9%