Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Lady Gaga και Justin Bieber.. ποιός θα φτάσει πρώτος τον πήχη του ενός δισεκατομμυρίου στο YouTube?

Σύμφωνα με τον David Birch της TubeMogul, αναμένεται να καταριφθεί ένα ρεκόρ στο YouTube τις αμέσως επόμενες εβδομάδες. Συγκεκριμένα κάποιος από τους Lady Gaga και Justin Bieber θα περάσουν το φράγμα του ενός δισεκατομμυρίου προβολών. Προς το παρών προηγείται η Lady Gaga και με τον ρυθμό που έχει αναμένεται να καταρίψει το ρεκόρ την 20η Οκτωβρίου ανώ ο Justin Bieber θα ακολουθήσει την 1η Νοεμβρίου. Ο εμ΄σως επόμενος σε προβολές καλιτέχνης είναι ο Michael Jackson με περίπου 600 εκατομμύρια προβολές.

Τα video της Lady Gaga προβάλλονται κατά μέσω όρο 1.8 εκατομμύρια φορές κάθε ημέρα ενώ του Justin Bieber

Πάλι αλλαγή στην ηγεσία του Twitter

Για δεύτερη φορά στην τετραετή ιστορία του το Twitter αποφασίζει να αλλάξει τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας. Αυτή την φορά σειρά έχει ο συνιδρυτής της εταιρείας Evan Williams που ΄δινει την θέση του στον Dick Costolo. Ο Costolo εντάχθηκε στο δυναμικό του Twitter τον Σεπτέμβρη του 2009, αφού πρώτα είχε πουλήσει στην Google την εταιρεία FeedBurner στην οποία υπήρξε συνιδρυτής, και κατείχε την θέση του Chief Operating Officer.

Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί μια στροφή από μια δωρεάν υπηρεσία στο διαδίκτυο σε μια εταιρεία με έσοδα και κερδοφορία. Η μετοχή του Twitter δεν διαπραγματεύεται στο χρηματηστήριο και για αυτό δεν είναι υποχρεωμένη να ανακοινώνει οικονομικάαποτελέσματα. Για αυτό

Νέα λειτουργία "Groups" στο Facebook

Το Facebook ανακοίνωσε νεα εργαλεία που θα δώσουν την δυνατότητα στους χρήστες του να ελέγχουν καλύτερα τα προσωπικά τους δεδομένα και να δημιουργούν κύκλους φίλων και γνωσιμιών, όπως συμβαίνει και στην "συμβατική" ζωή των ανθρώπων. Είναι μια προσπάθεια να προσομοιώσει η κοινότητα των περισσόετο από μισό δισεκατομμύριο μελών την "πραγματική" ζωή. Βέβαια είναι παράλληλα και κίνηση ώστε να προστατέψει την κυριαρχία του έναντι του ερχομού ανάλογων υπηρεσιών από την Google.


Σύμφωνα με τον συνιδρυτή του Facebook, Mark Zuckerberg, η δυνατότητα να διαχωρίζουν οι χρήστες τις επαφές τους σε ομάδες

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν πως η RIM συμμορφώνεται πλέον στις οδηγίες της και δεν υφίσταται ενδεχόμενο απαγόρευσης

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν χθές πως η RIM (κατασκευάστρια εταιρία των κινητών τηλεφώνων Blackberry) κάλυψε την προθεσμία που της είχε τεθεί μέχρι την 11η Οκτωβρίου ώστε πραγματοποιήσει συγκεκριμένες αλλαγές στα συστήματά της. Το "πράσινο φως" έρχεται ως ανακούφιση μετά και τις αντίστοιχες ανακοινώσεις νωρίτερα από την Ινδία και την Σαουδική Αραβία όπου η εταιρεία είχε παρόμοια προβλήματα.

Το Ubuntu 10.10 διαθέσιμο την Κυριακή

Η σημαδιακή αυριανή ημερομηνία 10/10/10 είναι ο λόγος που το Ubuntu θα σπάσει μια παράδοση που λέει πως οι νέες εκδόσεις διατίθενται μόνο καθημερινές. Η έδκοση 10.10 δεν θα μπορούσε παρά να διατεθεί την Κυριακή που μας έρχεται. Η νέα έκδοση δεν έχει πολλές νέες λειτουργίες. Ξεχωρίζει η υποστήριξη πολλαπλής αφής (multitouch) που βέβαια απαιτεί και τισ κατάλληλες συσκευές.

Microsoft και Adobe εναντίον της Apple στην μάχη της κινητής τηλεφωνίας

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της New York Times συναντήθηκε πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Steven Ballmer με τον ομόλογό του στην Adobe, Shantanu Narayen, με αφορμή την ραγδαία άνοδο της Apple στην αγορά προϊόντων φορητότητας, όπως είναι τα iPhone και iPad.

Η Microsoft δεν θέλησε να σχολιάσει το άρθρο ενώ η Apple σε ανακοίνωσή της έιπε πως η Adobe και η Microsoft έχουν εκατομμύρια κοινούς πελάτες παγκοσμίως και πως οι δύο διευθύνοντες σύμβουλοι συναντιούνται συχνά. Η εταιρεία όμως δεν ανακοινώνει ποτέ το περιεχόμενο των συναντήσεων αυτών μιας και θεωρούνται ιδιωτικής φύσης συναντήσεις.

Την επόμενη εβδομάδα η μεγαλύτερη ενημέρωση ασφαλείας που έχει διαθέσει ποτέ η Microsoft

Η Microsoft ανακοίνωσε την Πέμπτη πως σκοπεύει να διαθέσει στο διαδίκτυο την μεγαλύτερη ενημέρωση στα προϊόντα της που έχει κάνει ποτέ. Πρόκειται για 16 πακέτα ενημέρωσης που αντιμετωπίζουν 49 κενά ασφαλείας. Οι ενημερώσεις αφορούν στα  Windows, Internet Explorer, Microsoft Office και το Sharepoint.