Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Το Facebook και το Twitter αποτελούν κίνδυνο ασφαλείας στην Κίνα.

Η Κίνα έχει από καιρό αποκλείσει την πρόσβαση στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Twitter. O λόγος είναι, σύμφωνα με την China Academy of Social Sciences, επειδή πολλές μυστικές υπηρεσίες των κρατών της δύσης τις χρησιμοποιούν για να αντλούν πληροφορίες και να κατασκοπέυουν.

Σύμφωνα όμως με τον Oiwan Lam στο Hong Kong που εργάζεται για την διασφάλιση της ελευθερίας του λόγου στην Κίνα

Το μέλλον στις διαδικτυακές αναζητήσεις

Ο Amit Singhai, ένας από τους ειδικούς της Google στις αναζητήσεις, δήλωσε πως το μέλλον στις διαδικτυακές αναζητήσεις θα είναι πολύ διαφορετικό και προσαρμοσμένο στους χρήστες. Είπε πως θα είναι μια αναζήτηση χωρίς αναζήτηση.

Για να εξηγήσει αυ6τό που εννοεί

Αυξημένα κέρδη ανακοίνωσε η Ericsson

H Ericsson ανακοίνωσε αυξημένο τζίρο κατά 4% το δεύτερο τρίμηνο του 2010. Επίσης υπολογίζει σε κέρδος διπλάσιο του πρώτου τριμήνου.

Η κερδοφόρα αυτή πορεία οφείλεται κυρίως στην συσκευή XPeria η οποία ανέβασε το κέρδος ανά πουλημένη συσκευή ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε το πρόγραμμα περικοπών που είχε ως αποτέλεσμα την μείωση του προσωπικού κατά 4.000 υπαλλήλους.

Ήθελαν και άλλοι την Palm

Μετά την εξαγορά της Palm από την HP τον Απρίλιο έναντι 1.2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τώρα έχουν αρχίσει να αποκαλύπτονται λεπτομέρειες σχετικά με την αγορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήθελαν όλοι οι μεγάλοι παίκτες της αγοράς, ο καθένας για τον λόγο του να εξαγοράσει την Palm!

Αυξημένα κέρδη για την Google αλλά κάτω από τις προσδοκίες της αγοράς

Η Google ανακοίνωσε αυξημένα κέρδη για το τρίμηνο που έληξε στα τέλη του Ιουνίου. Συγκεκριμένα ανακοίνωσε κέρδη 1.84 δισεκατομμύρια δολάρια που είναι κατά πολύ αυξημένα από τα 1.48 δισεκατομμύρια του προηγούμενου έτους.

Ο τζίρος ήταν

Δεν θα κάνει ανάκληση συσκευών η Apple

Σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal, η Apple δεν πρόκειται να προτείνει ανάκληση των συσκευών iPhone 4 στην συνέντευξη τύπου. Το άρθρο αναφέρει επίσης πως η εταιρεία δεν έδωσε χρονικό περιθώριο 14 εβδομάδων για δοκιμές της συσκευής στους παρόχους, όπως συνηθίζεται.

Το ChatRoulette δεν είναι τόσο ανώνυμο όσο φαίνεται

Όταν ο 17χρονος Andrey Ternovsky δημιουργούσε τοπ Chatroulette, δεν είχε υπολογίσει τον αριθμό των ανθρώπων με "ιδιαίτερες" διαθέσεις στο διαδίκτυο. Επίσης είχε την πρόθεση να είναι ανώνυμη η πρόσβαση στην υπηρεσία του.

Το μόνο που χρειάζεταιο κανείς για να μπει στο chatroulette είναι