Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Το μέλλον στις διαδικτυακές αναζητήσεις

Ο Amit Singhai, ένας από τους ειδικούς της Google στις αναζητήσεις, δήλωσε πως το μέλλον στις διαδικτυακές αναζητήσεις θα είναι πολύ διαφορετικό και προσαρμοσμένο στους χρήστες. Είπε πως θα είναι μια αναζήτηση χωρίς αναζήτηση.

Για να εξηγήσει αυ6τό που εννοεί έφερε σαν παράδειγμα το εξής:

Το ημερολόγιό του, λέει, είναι ήδη στο διαδίκτυο. Το ημερολόγιό του ξέρει πως όταν τελειώσει την δουλειά του θα πάει να φάει με την οικογένειά του. Επίσης, το ημερολόγιό του γνωρίζει την λίστα με αυτά που πρέπει να κάνει. Ένα από αυτά που πρέπει να κάνει είναι να αγοράζει ένα καινούργιο μπαστούνι για το cricket.

Με λίγα λόγια το ημερολόγιό του ξέρει πότε έχει ελέυθερο χρόνο και το τηλέφωνό του γνωρίζει μέσω του GPS την τοποθεσία του. Επίσης η Google γνωρίζει μέσω των χαρτών της όλα τα καταστήματα που υπάρχουν σε κοντινή απόσταση.

Γιατί λοιπόν δεν θα μπορούσε το τηλέφωνό του να του πει ¨έχεις 45 λεπτά ελέυθερα.. γιατί δεν πας να αγοράσεις το μπαστούνι που χρειάζεσαι;Υπάρχει ένα κατάστημα αθλητικών σε 300 μέτρα απόσταση. Προχώρα 100 μέτρα και στρίψε δεξιά, μετά από 200 μέτρα είναι το κατάστημα"

Όλη η πληροφορία που είαι απαραίτητη υπάρχει ήδη στο διαδίκτυο και το μόνο που απομένει είναι να συνδυαστεί.