Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Chromebook - το νέο laptop από την Google

Η Google ανακοίνωσε σε συνέδριο την τετάρτη στο Σαν Φρανσίσκο μια νέα γενιά φορητών υπολογιστών που θα βασίζονται σε ένα νέο λειτουργικό σύστημα που το έχει κατασκευάζει η ίδια η Google πάνω στον ίδη υπάρχοντα browser Chrome. Το όνομά του θα είναι Chromebook και τα πάντα θα γίνονται μέσω του διαδικτύου σε αυτόν τον υπολογιστή.

Η εταιρεία έχει συνεργαστεί με την Samsung και την Acer για την κατασκευή ενός μοντέλου Chromebook.

Wikileaks: Η πιο διάσημη ιστοσελίδα διαρροών τιμωρεί τις ...διαρροές

Ο ιδρυτής, ιδιοκτήτης και διαχειριστής της ιστοσελίδας Wikileaks, Julian Assange, αναγκάζει πλέον τους συνεργάτες του να υπογράφουν συμφωνία στην οποία μεταξύ άλλων διασφαλίζει πως όλες οι πληροφορίες που έρχονται στην κατοχή της οργάνωσης είναι αποκλειστική ιδιοκτήσια του Wikileaks. Η συμφωνία αναφέρει πως αποδέχονται και συμφωνούν πως οι πληροφορίες αποτελούν πληροφορία με σημαντική εμπορική αξία και πως η κακή τους χρήση ή η μη εξουσιοδοτήμένη διαρροή τους θα προκαλέσουν πιθαντότατα σημαντική ζημιά. Το κείμενο της συμφωνίας μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Αλλάξτε το password στο Facebook

Αυτό παροτρύνει η εταιρεία ασφαλείας δεδομένων Symantec όλους τους χρήστες της δημοφιλούς σελίδας κοινωνικής δικτύωσης. Ο λόγος που προχώρησε σε αυτή την ανακοίνωση είναι η ανακάλυψη ενός κενού ασφαλείας που ενδέχεται να έχει δώσει σε τρίτους πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες από τα προφίλ αλλά ακόμα και κωδικούς ασφαλείας (passwords).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση φαίνεται πως το Facebook είχε αφήσει άθελά του μια "ανοικτή πόρτα" στις επιχειρήσεις που τοποθετούσαν διαφημήσεις στις σελίδες του. Πολλές από τις πρόσθετες εφαρμογές που χρησιμοποιούνται στο Facebook διέρρεαν κάποιους χαρακτήρες που λειτουργούν ως "αναπληρωτικά κλειδιά" για την πρόσβαση στα προφίλ.