Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Chromebook - το νέο laptop από την Google

Η Google ανακοίνωσε σε συνέδριο την τετάρτη στο Σαν Φρανσίσκο μια νέα γενιά φορητών υπολογιστών που θα βασίζονται σε ένα νέο λειτουργικό σύστημα που το έχει κατασκευάζει η ίδια η Google πάνω στον ίδη υπάρχοντα browser Chrome. Το όνομά του θα είναι Chromebook και τα πάντα θα γίνονται μέσω του διαδικτύου σε αυτόν τον υπολογιστή.

Η εταιρεία έχει συνεργαστεί με την Samsung και την Acer για την κατασκευή ενός μοντέλου Chromebook.


Το μοντέλο της Acer θα περιλαμβάνει τον επεξεργαστή dual - core Atom της Intel, οθόνη HD 11.6 ιντσών με υποδοχές USB αι SD, και θα διστίθεται με δυνατότητα WiFi ή 3G. Η τιμή του θα ξεκινάει από τα 350 δολάρια. Το μοντέλο της Samsung θα είναι παρεμφερές αλλά με μεγαλύτερη οθόνη, 12.1 ιντσών, τον ίδιο επεξεργαστή από την Intel και τις ανάλογες υποδοχές. Οι τιμές θα είναι 430 δολάρια για την έκδοση WiFi αι 500 δολάρια για αυτή με 3G.

Η συσκευή της Acer υπόσχεται αυτονομία 6 ωρών ενώ της Samsung 8.5.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να τα προμηθευτούν μέσω του Amazon και του BestBuy από την 15η Ιουνίου (κάτοικοι Ηνωμένων Πολιτειών). Κάποια κομμάτια θα είναι επίσης διαθέσιμα σε επιλεγ΄μένες χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Ολλανδία.