Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Οι ΗΠΑ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα ξεκινήσουν διαβουλεύσεις σχετικά με την χρήση των Blackberry.

Η Χίλαρυ Κλίντον δήλωσε την Πέμπτη πως οι ΗΠΑ θα ξεκινήσουν συζητήσεις με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σχετικά με το θέμα ασφαλείας που έχει έχει προκύψει και την πιθανή απαγόρευση των υπηρεσιών δεδομένων από την 11η Οκτωβρίου.

Η κυβέρνηση της Ιορδανίας μπλοκάρει 50 ιστοσελίδες.

Η Ιορδανία προχώρησε στο μπλοκάρισμα της πρόσβασης σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες από τους δημόσιους υπάλληλους της χώρας. Μετά από έρευνα που έκανε και που διήρκεςε 30 ημέρες διαπιστώθηκε πως οι δημόσιοι υπάλληλοι επισκεύτηκαν 70 εκατομμύρια ιστοσελίδες από την εργασία τους, από τις οποίες μόνο οι 130.000 είχαν σχέση με την δουλειά τους.

To Facebook αγόρασε πατέντες για 40 εκατομμύρια δολάρια

Το Facebook προχώρησε στην απόκτηση πακέτου πατεντών που αφορούν την κοινωνική δικτύωση. Το πακέτο στοίχησε περίπου 40 εκατομμύρια δολάρια και το αγόρασε από την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Friendster, μια από τις πρώτες στο είδος αυτό.

Οι πατέντες είναι 18 και έχουν πολύ μεγάλο εύρος και καλύπτουν σχεδόν όλες τις βασικές λειτουργίες μιας ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως η λίστα φίλων και η προβολή νέων.

Νέο Plugin για το Thunderbird φέρνει μαζί το Facebook, to Gmail, το Linkedin κ.α.

Οι δημιουργοί του προγράμματος διαχείρησης email της Mozilla, το Thunderbird, έχουν καταλάβει πως δεν έχετε μόνο έναν κατάλογο επαφών. Οι περισσότεροι έχουμε επαφές στον υπολογιστή μας, στο Facebook, στο Linkedin, κλπ΄. Για αυτό δημιούργησαν ένα πρόσθετο πρόγραμμα γώστε να συνδυαστούν όλες οι επαφές και να υπάρχουν σε ένα μέρος.

Το πρόσθετο πρόγραμμα υποστηρίζει προς το παρών τον τοπικό κατάλογο επαφών στον υπολογιστή, τον κατάλογοστο iMac, το Facebook, το Twitter, το Gmail, το Linkedin, to Plaxo και το Yahoo.

Δραματική η αύξηση κακόβουλου λογισμικού στο διαδίκτυο.

Μόνο το 2009 εντοπίστηκαν περισσότερα από 25 εκατομμύρια διαφορετικά κακόβουλα λογισμικά. Ο αριθμός αυτός μεγαλύτερος από τον αριθμό όλων όσων έχουν εντοπιστεί σε όλα τα προηγούμενα έτη. Αυτό προκύπτει από την ετήσια αναφορά της εταιρείας ασφάλειας δεδομένων Panda Labs.

"Ποντίκι αφής" είναι τελικά το μυστηριώδες νέο προϊόν της Microsoft;

Την τελευταία εβδομάδα έχουν εμφανιστεί δύο φωτογραφίες στο Twitter που παρουσιάζουν κάτι που δείχνει να είναι ένα νέο προϊόν της Microsoft. Οι φωτογραφίες έχουν βγει από το τμήμα hardware της Microsoft και έχουν σκοπό να κινήσουν την περιέργεια.

Και το Λίβανο στις χώρες που ερευνούν την νομιμότητα του Blackberry.

Ο επικεφαλής της ρυθμιστικής επιτροπής τηλεπικοινωνιών του Λιβάνου ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση θα ξεκινήσει έρευνα για την νομιμότητα των υπηρεσιών δεδομένων που παρέχουν οι συσκευές Blackberry.

Αναγνώριση φωνής το μυστικό όπλο για να ανταγωνιστεί η Microsoft το iPhone και το Android

Η τεχνολογία της Tellme θα είναι μέρος του "natural user interface" NUI, δηλαδή της αλληλεπίδρασης, στο Windows Phone 7 . Όπως ειπώθηκε από την Microsoft στο συνέδριο SpeechREK 2010 που έλαβε μέρος αυτή την εβδομάδα στην Νέα Υόρκη, η αναγνώριση φωνής δεν είναι μια ανεξάρτητη εφαρομογή... είναι αναπόσπαστο μέρος του τρόπου που επικοινωνούμε και της εμπειρίας του χρήστη.

Η απγόρευση των Blackberry στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επηρεάζει και το Holywwod

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εmιράτα και συγκεκριμένα το Abu Dhabi και το Dubai έχουν προσελκύσει τα τελευταία χρόνια τον κόσμο του κινηματογράφου και των media. Η απαγόρευση του Blackberry σε αυτές τις περιοχές ίσως υπάρξει ανασταλτικός παράγοντας για την επιτυχία κάποιον εκδηλώσεων και για την εδραίωση μεγάλων εταιρειών του χώρου.

Πέρυσι εμφανίστηκαν στο φεστιβάλ του κινηματογράφου στο Abu Dhabi η Hilary Swank και η Demi Moore. Φέτος πραγματοποιείται το φεστιβάλ κινηματογράφου στο Abu Dhabi την 14η Οκτωβρίου (μόλις τρεις μέρες μετά την προαναγγελόμενη απαγόρευση στοσ υπηρεσίες δεδομένων των Blackberry) και στο Dubai στις 12-19 Δεκεμβρίου.

Τον Νοέμβριο άνοιξε επίσης το CNN κεντρικά γραφεία για την Μέση Ανατολή ενώ τον Μάρτιο ανακοίνωσε ο Rupert Murdoch πως η εταιρεία του, η News Corp., προτίθεται να λειτουργήσει την online διαφημηστική της δραστηριότητα στο Abu Dhabi. Ο Rupert Murdoch είπε επίσης πως είναι πιθανό να μεταφερθούνκαι πολλά από τα δορυφορικά του κανάλια από το Hong Kong στο Abu Dhabi.

O Bill Gatesέπεισε 40 δισεκατομμυριούχους να δωρίσουν την μισή τους περιουσία

Ο ιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, έχει από καιρό αρχίσει την ενασχόλησή του με αγαθοεργίες και έχει ιδρύσει με τον φίλο του Warren Buffet το " The Giving Pledge" που έχει ως αντικείμενο την συλλογή πόρων για αγαθοεργίες.

Κατάφερε να "παρασύρει" και τους Larry Ellison (ιδρυτής της Oracle), George Lucas, Michael Bloomberg (δήμαρχος της Νέας Υόρκης) και τον Barry Diller της IAC (Ask.com, Bloglines, Vimeo, Match.com) και πολλούς άλλους να υποσχεθούν πως θα δωρίσουν την μισή τους περιουσία. Βέβαια όλα είναι σε επίπεδο υπόσχεσης αλλά με την διάσταση που έχει πάρει στα μέσα μπορεί να θεωρηθεί σίγουρο πως θα υλοποιηθεί.

Υπολογίζεται πως αν οι 400 πιο πλούσιοι άνθρωποι της Αμερικής δωρίσουν την μισή τους περιουσία, το ποσό θα ανέλθει στα 600 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ρυθμίσεις του Facebook τώρα και από το κινητό


Μετά απο μια περίοδο που το Facebook έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα για την αμφισβητούμενη προστασία προσωπικών δεδομένων των μελών του, τώρα πρόσθεσε στην προσαρμοσμένη για κινητά ιστοσελίδα του την δυνατότητα να μπορούν οι χρήστες να μπαίνουν και να αλλάζουν τις ρυθμίσεις του λογαριασμού τους.

Φωτογραφίες επιταγών στο στόχαστρο των hackers

Η εταιρεία SecureWorks ενημέρωσε στο συνέδριο Black Hat Security πως πολλοί hackers έχουν στραφεί στις εικόνες επιταγών που φυλάσσονται από τράπεζες. Οι εικόνες αυτές αποθηκεύονται από τις τράπεζες κατά τις συναλλαγές των πελατών τους, κυρίως όταν πραγματοποιούν καταθέσεις μέσω ATM.

Κλείνει το Google Wave

Η Google θα σταματήσει να παρέχει την υπηρεσία Google Wave. Η υπηρεσία βγήκε στον αέρα πριν περίπου έναν χρόνο και προσφέρει εργαλεία για την διαδικτυακή συνεργασία ανθρώπων και ομάδων.

RIM: Αν δεν μπορούν να διαχειριστούν το internet ας το κλείσουν

Ο συνιδρυτής και ένας εκ των δύο CEO της RIM, Mike Lazaridis, έδωσε συνέτευξη στην Wall Street Journal με αφορμή τα προβλήματα που έχει η εταιρεία στις χώρες του Κόλπου και στην Ινδία.