Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Παράνομοι οι εργοδότες που ερευνούν στο Facebook για τους υποψήφιους υπαλλήλους τους

Σύμφωνα με νέο νόμο που πρόκειται να προταθεί στην Γερμανία είναι πολύ πιθανό να γίνει παράνομη η αναζήτησδη πληροφοριών για υποψήφιους υπαλλήλους σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Περιέργως θα επιτρέπεται να ψάχνει ο εργοδότης στο Google για παράδειγμα αρκεί να μην χρησιμοποιεί πληροφορίες που είναι παλιές ή που δεν έχουν σχέση με την επαγγελματική δραστηριότητα του ενδιαφερόμενου.

Κουμπί πανικού για το internet

Όλοι μας έχουμε προφανώς κάποια στιγμή βρεθεί στην κατάσταση που θέλουμε γρήγορα να πάμε σε μια "ουδέτερη" σελίδα στο internet για να μην δουν οι γύρω μας τι κάνουμε. Ίσως αυτό να συμβαίνει λιγότερο στο σπίτι αλλά σίγουρα σε χώρους δουλειάς, σε αεροδρόμια, και σε καφέ. Η μετάβαση σε μια άλλη σελίδα είναι συνήθως χρονοβόρα και προκαλεί στρες. Τώρα υπάρχει το κουμπί πανικού για τέτοιες περιπτώσεις.

Ξαναλειτουργεί ο πάροχος υπηρεσιών blog που κατηγορήθηκε από το FBI για υπόθαλψη τρομοκρατίας

Το γνωστό blogetery.com που είναι μια πλατφόρμα παροχής blog είχε αναγκαστεί να διακόψει την λειτουργία του πριν περίπου έναν μήνα. Εκείνη την στιγμή παρείχε φιλοξενία σε περισσότερο από 70.000 blogs. Η εταιρεία που της παρείχε πρόσβαση στο internet, η burst.net, είχε διακόψει την πρόσβαση μετά από εντολή "κάποιας υπηρεσίας των ΗΠΑ".

Νέα τεχνολογία στην μηχανή αναζήτησης της Google

Σύμφωνα με φήμες που κυκλοφορούν έντονα τις τελευταίες ημέρες στο internet, η Google βρίσκεται σε τελικό στάδιο στις δοκιμές μιας καινούργιας τεχνολογίας την οποία προτίθεται να υλοποιήσει στην μηχανή αναζήτησης της ιστοσελίδας της.

Ακυρώστε την αποστολή gmail μέσα σε 30 δευτερόλεπτα

Μέχρι τώρα ήταν δυνατή η ακύρωση αποστολής κάποιου mail στο gmail μέσα σε 5 δευτερόλεπτα. Η λειτουργία αυτή υπήρχε για να μπορεί η Google να κάνει καλύτερη διαχείρηση των email της υπηρεσίας. Τώρα μπορούν οι χρήστες να μπουν στις ρυθμίσεις του λογαριασμού τους και να επιλέξουν αν θέλουν η καθυστέρηση στην αποστολή να έιναι 5, 10, 20 η 30 δευτερόλεπτα.

Ιός μπορεί να έπαιξε σημαντικό ρόλο σε πτώση αεροπλάνου με 154 θανατηφόρα θύματα

Σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως ένας ιός τύπου Δούρειος Ίππος μπορεί να έπαιξε σοβαρό ρόλο στην πτώση της πτήσης JK 5022 από την Ισπανία στις Κανάριες Νήσους πριν δύο χρόνια, με 154 θύματα.

Ακτιβιστές ανοίγουν την πρόσβαση σε πληροφορίες του Wikileaks στους κατοίκους της Ταϊλάνδης

Μια ομάδα ακτιβιστών που αυτοαποκαλούνται Wikicong έστησαν μια ιστοσελίδα με το όνομα thaileaks.info όπου δημοσιεύουν πληροφορίες από το wikileaks που αφορούν την Ταϊλάνδη. Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης έχει ως τακτική να εμποδίζει την πρόσβαση σε περιεχόμενο που κυρίως αφορά διαδηλώσεις και πολιτικές εξελίξεις στην χώρα. Όμως από τον Ιούλιο που το Wikileaks διέρρευσε απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα, η κυβέρνηση προχώρησε στο μπλοκάρισμα και του περιεχομένου στο Wikileaks.

Σχεδόν μισό δισεκατομμύριο οι σταθερές συνδέσεις internet παγκοσμίως

Ο ρυθμός αύξησης του αριθμού των σταθερών συνδέσεων internet παγκοσμίως έχει αρχίσει να πέφτει, ιδιαίτερα σε χώρες όπου έχει αρχίσει να υπάρχει κορεσμός. Έτσι στην Ευρώπη για παράδειγμα συνεχίζει να έχει θετικό πρόσημο η αύξηση των συνδέσεων αλλά σε χώρες όπως η Γερμανία, η Ολλανδία και η Ελβετία έχει πέσει σημαντικά ο ρυθμός.

Ποιός είναι ο μοναδικός άνθρωπος που δεν μπορείτε να μπλοκάρετε στο Facebook;

Το Facebook δίνει την δυνατότητα να μπλοκάρετε ή να καταγγείλετε κάποιο μέλος αν το επιθυμείτε. Υπάρχει όμως ένα μέλος το οποίο όσο και να προσπαθήσετε δεν θα μπορέσετε να το μπλοκάρετε. Αν το προσπαθήσετε θα εμφανιστεί το ακόλουθο μήνυμα:

"General Block fatal error: Block failed"

O Julian Assange απαλάσσεται από κατηγορίες για βιασμό

Την Παρασκευή, κατά την επίσκεψή του στην Σουηδία, ο Julian Assange (ιδρυτής και διαχειριστής του ιστότοπου wikileaks) κατηγορήθηκε γα βιασμό και κακοποίηση. Λίγες ώρες μετά αποσύρθηκε η κατηγορία για βιασμό ενώ η κακοποίηση θα εξεταστεί σε επόμενη φάση.

Το wikileaks διέρρευσε νωρίτερα φέτος πάνω από 75.000 απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα που αποκαλύπτουν πράξεις των στρατιωτικών δυνάμεων της αμερικής στον πόλεμο του Αφγανιστάν, και που φτάνουν στα όρια εγκλημάτων πολέμου. Ο ίδιος ο Assange έχει πει μέσω Twitter πως

Το Chatroulette έκλεισε... έρχεται το Chatroulette V.2

Η ιστοσελίδα chatroulette.com που επιτρέπει σε ξένους μεταξύ τους ανθρώπους να συνδέονται με χρήση κάμερας έκλεισε χθές. Με ένα λιτό μήνυμα ενημερώνει πως θα ανοίξει πάλι σήμερα σε σνημερωμένη έκδοση.

Το μήνυμα λέει:

"The experiment #1 is over now. Thanks for participating.
Renewed and updated version of the website will be launched today."