Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Ξαναλειτουργεί ο πάροχος υπηρεσιών blog που κατηγορήθηκε από το FBI για υπόθαλψη τρομοκρατίας

Το γνωστό blogetery.com που είναι μια πλατφόρμα παροχής blog είχε αναγκαστεί να διακόψει την λειτουργία του πριν περίπου έναν μήνα. Εκείνη την στιγμή παρείχε φιλοξενία σε περισσότερο από 70.000 blogs. Η εταιρεία που της παρείχε πρόσβαση στο internet, η burst.net, είχε διακόψει την πρόσβαση μετά από εντολή "κάποιας υπηρεσίας των ΗΠΑ".

Δεν έχει επίσημα γίνει γνωστή η υπηρεσία αλλά είναι πλέον κοινό μυστικό πως πρόκειται για το FBI και πως η εντολή δόθηκε έπειτα από έρευνες στην πλατφόρμα όπου διαπιστώθηκε πως μέσα από εκεί διακινούσαν κάποιοι τρομοκρατικό υλικό, οδηγίες κατασκευής βομβών, έκαναν προσηλυτισμό τρομοκρατών και παρείχαν ονόματα στόχων. Όλες οι πληροφορίες "έδειχναν" την Αλ Κάϊντα.

Αρχικά η burst .net έδωσε αυτήν την δικαιολογία αλλά σύντομα άλλαξε γνώμη και είπε πως η διακοπή της πρόσβασης στο internet έγινε επειδή το blogetery.com παραβίαζε τους όρους και τις υποχρεώσεις της. Ο Αlexander Yusupov, διαχειριστής του blogetery.com και κάτοικος του Καναδά, ζήτησε και πήρε όλο το υλικό του και ξαναλειτούργησε την πλατφόρμα του από άλλον πάροχο.