Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Η Μicrosoft θα διανείμει εκτάκτως σήμερα ενημέρωση ασφαλείας gia ta Windows

H Microsoft ανακοίνωσε πως το αργότερο μέχρι τις 20:00 ώρα Ελλάδος σήμερα θα υπάρχει στο διαδίκτυο μια έκτακτη ενημέρωση των Windows που θα λύνει το πρόβλημα του ιού που κυκλοφόρησε τον τελευταίο καιρό και που εκμεταλλέυεται ένα κενό ασφαλείας των λεγόμενων "συντομεύσεων".

H Microsoft έκρινε πως η ασφάλεια των δεδομένων στους υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows είναι ιδιαίτερα επισφαλής και για αυτό παρεκλίνει από την τακτική της να διαθέτει νέες ενημερώσεις μόνο την δεύτερη τρίτη του κάθε μήνα. Καλό είναι όλοι οι χρήστες να εγκαταστήσουν την ενημέρωση το συντομότερο δυνατόν.

Τα Windows 7 ξεπέρασαν τα Windows Vista

Σύμφωνα με τις στατιστικές τις StatCounter, ta windows 7 ξεπέρασαν τα vista σε μερίδιο αγοράς κατέχοντας το 19.28% έναντι του 18.49% των Vista.

Τα XP συνεχίζουν να είναι ο αδιαμφησβήτητος ηγέτης στην αγορά των λειτουργικών συστημάτων με 55.6%. Το MacOS κατέχει το 4.87% και το Linux το 0,75%.

Η Apple απέσυρε τα video που παρουσιάζουν τα προβλήματα που έχουν οι ανταγωνιστές της με την κεραία

Μετά τον θόρυβο που είχε προκληθεί για τα προβλήματα που έχει το iPhone 4 με την λήψη σήματος, το γνωστό πλέον Antennagate, η Apple είχε αναρτήσει κάποια video που έδειχναν πως και οι συσκευές των ανταγωνιστών της έχουν το ίδιο πρόβλημα.

Τα video υπήρχαβ στην ιστοσελίδα http://www.apple.com/antenna και η ανάρτησή τους προκάλεσε ένα domino δηλώσεων από τους ανταγωνιστές. Ο Steve Jobs σε συνέντευξη τύπου που έδωσε παραδέχτηκε πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα και πως λύνεται με την χρήση της προστατευτικής θήκης που διατίθεται στην αγορά. Μετά από αυτήν την δήλωση η Motorola πρωτοστάτησε στη επιθετική καμπάνια δημοσιεύοντας διαφήμηση για την νέα της συσκευή Droid όπου στα τεχνικά χαρακτηριστικά ανέφερε πως η συσκευή λειτουργεί όπως και αν την κρατάει ο χρήστης. Λίγο αργότερα έβαλε ολοσέλιδη διαφήμηση στην New York Times όπου με μεγάλα γράμματα δήλωνε πως η συεκευή Droid δεν χρειάζεται παλτό για ναλειτουργήσει.

H Microsot ανακοίνωσε το Office 2011 για Mac.

H Microsoft ανακοίνωσε πως η διάθεση του Office 2011 θα ξεκινήσει κάπου στα τέλη το Οκτώβρη και θα στοιχείζει 20%-50% φθηνότερα από τον προκάτοχό του, το Office 2008.

Θα υπάρχουν δύο εκδόσεις. Η μία θα είναι η Mac Home & Student ανώ η δεύτερη θα λέγεται Mac Home & Business. Και οι δύο θα περιλαμβάνουν τις εφαρμογές Word, Excel, Power Point, Excel και το Messenger IM. Η έκδοση Home & Business θα έχει επιπλέον την εφαρμογή Outlook για Mac.