Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Κενό ασφαλείας στην εφαρμογή PayPal για iPhone

Σύμφωνα με άρθρο της Wall Street Journal, υπάρχει κανό ασφαλείας στην συγκεκριμένη εφαρμογή που μπορεί να αποκαλύψει τα στοιχεία του λογαριασμού σας σε hackers όταν την χρησιμοποιείτε σε ανοικτά WiFi δίκτυα. Το πρόβλημα είναι πως δεν λαμβάνει υπόψη της το ποιστοποιητικό (certificate) και μεταδίδει τα στοιχεία χωρίς προστασία.

Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι πολύ πιθανό να σας επηρεάσει μιας και θα πρέπει να βρεθεί ένας hacker στο ίδιο δίκτυο με εσάς και να γνωρίζει την ακριβή στιγμή που πραγματοποιείται η συναλλαγή σας. Πάντως σύμφωνα με το ίδιο άρθρο έχει αποσταλλεί διορθωμένη έκδοση της εφαρμογής στην Apple η οποία όμως δεν είναι ακόμα διαθέσιμη. Η τελευταία ενημέρωση είνζι από την 26η Οκτωβρίου.

To Internet αρχίζει να αποτελεί κίνδυνο εθνικής ασφαλείας για τα κράτη

Αυτό είπε ο αρχηγός εθνικής ασφαλείας του Ισραήλ σε ένα συνέδριο στο Τελ Αβίβ πριν μερικές ημέρες. Πληροφορίες που ήταν προνόμιο μόνο των κρατών και των μυστικών υπηρεσιών τους γίνονται ολοένα και περισσότερο προσβάσιμες στο διαδίκτυο. Συγκεκριμένα έδωσε σαν παραδείγματα το Google Earth, και τις πάρα πολλές web κάμερες που είναι στημένες ανά την υφήλιο και μεταδίδουν ζωντανά από τα διάφορα μέρη του κόσμου. Ανησυχία εξέφρασε επίσης για όλες τις εφαρμογές που κατασκευάζονται για φορητές συσκευές όπως το iPhone που παρέχουν διάφορες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο.