Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Δημοφιλής torrent ιστότοπος αγοράζει πόλη στην Ρωσία


Ο ιστότοπος Torrentreactor ανακοίνωσε πως αγόρασε μια ολόκληρη πόλη στην ρωσία και την μετονόμασε με το όνομα του ιστότοπου. Η πόλη ιδρύθηκε το 1958 και κατοικείται από 214 κατοίκους και έχει τρεις υπολογιστές, εκ των οποίων ο ένας είναι συνδεδεμένος στο internet μέσω modem. Η αγορά έφτασε στα περίπου 110.000 ευρώ και χρημστοδοτήθηκε αποκλειστικά από τους διαχείριστές του ιστότοπου. 

Νέος ιός στα windows


Η Microsoft ανακοίνωσε την Παρασκευή πως η εταιρεία ελέγχει ένα καινούργιο κενό ασφαλείας που βρίσκεται στον πυρήνα του λειτουργικού συστήματος των Το κενό ασφαλείας ανακαλύφθηκε από κάποιον ερευνητή ασφαλείας δεδομένων από το Ισραήλ. 

Σε δελτίο τύπου της η εταιρεία Secunia από την Δανία αναφέρει πως το κενό ασφαλείας βρίσκεται στο αρχείο Win32k.sys που είναι ο οδηγός που επικοινωνεί με τον πυρήνα του λειτουργικού συστήματος.

Το κενό υπάρχει στα windows XP, windows Vista, windows 7 και στα Windows 2003 Server, Windows 2008 Server.

Σύμφωνα με την Secunia, το πρόβλημα δεν είναι πολύ ανησυχητικό επειδή μόνο δίνει απομακρυσμένη πρόσβαση στον υπολογιστή από πιθανό hacker αλλά δεν μπορεί να τον εκμεταλλευθεί στο διαδίκτυο ή σε όποιο άλλο δίκτυο.

H Skype οδεύει προς το NASDAQ


Το Skype προτίθεται σε πρώτη φάση να πουλήσει μετοχές ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων κατά την εισαγωγή του στο χρηματιστήριο NASDAQ, σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Strees Journal.

Πέρυσι τον Σεπτέμβριο πούλησε το eBay την ην εταιρεία  Skype στην επενδυτική εταιρεία Skype Global που ανήκει στον όμιλο Silver Lake Partners.

To Skype παρέχει υπηρεσίες φωνής, video και υπηρεσίες μηνυμάτων και η εταιρεία ανακοίνωσε πως ο αριθμός των χρηστών του τον Ιούνιο είχε αυξηθεί κατά 40%, αγγίζοντας τους 560 εκατομμύρια χρήστες.

Hacker εκδίδεται στις ΗΠΑ


O 26χρονος hacker Sergei Tsurikov που ήταν ο εγκέφαλος πίσω από την εισβολή στην υπηρεσία Worldpay το 2008 θα εκδοθεί στις ΗΠΑ. Ο Tsurikov συννελήφθη νωρίτερα φέτος στην Ρωσία μαζί με δύο συνένοχους.

Οι ΗΠΑ λαμβάνουν μέτρα εναντίον της χρήσης εργατικού δυναμικού από τρίτες χώρες, και κυρίως από την Ινδία


Η τεχνολογική κατάρτιση σε συνδυασμό με τις οικονομίες κλίμακος που επιτυγχάνουν πολλές εταιρείες στην Αμερική τις έχουν οδηγήσει στο να εκμεταλλεύονται ανθρώπινους πόρους από λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες, όπως για παράδειγμα η Ινδία. Σε πολλές περιπτώσεις οι εταιρείες μεταφέρουν κάποιες δραστηριότητές τους εκεί. Σε άλλες όμως φέρνουν προσωρινά προσωπικό για να εργαστεί στις ΗΠΑ.