Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Η απγόρευση των Blackberry στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επηρεάζει και το Holywwod

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εmιράτα και συγκεκριμένα το Abu Dhabi και το Dubai έχουν προσελκύσει τα τελευταία χρόνια τον κόσμο του κινηματογράφου και των media. Η απαγόρευση του Blackberry σε αυτές τις περιοχές ίσως υπάρξει ανασταλτικός παράγοντας για την επιτυχία κάποιον εκδηλώσεων και για την εδραίωση μεγάλων εταιρειών του χώρου.

Πέρυσι εμφανίστηκαν στο φεστιβάλ του κινηματογράφου στο Abu Dhabi η Hilary Swank και η Demi Moore. Φέτος πραγματοποιείται το φεστιβάλ κινηματογράφου στο Abu Dhabi την 14η Οκτωβρίου (μόλις τρεις μέρες μετά την προαναγγελόμενη απαγόρευση στοσ υπηρεσίες δεδομένων των Blackberry) και στο Dubai στις 12-19 Δεκεμβρίου.

Τον Νοέμβριο άνοιξε επίσης το CNN κεντρικά γραφεία για την Μέση Ανατολή ενώ τον Μάρτιο ανακοίνωσε ο Rupert Murdoch πως η εταιρεία του, η News Corp., προτίθεται να λειτουργήσει την online διαφημηστική της δραστηριότητα στο Abu Dhabi. Ο Rupert Murdoch είπε επίσης πως είναι πιθανό να μεταφερθούνκαι πολλά από τα δορυφορικά του κανάλια από το Hong Kong στο Abu Dhabi.