Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Lady Gaga και Justin Bieber.. ποιός θα φτάσει πρώτος τον πήχη του ενός δισεκατομμυρίου στο YouTube?

Σύμφωνα με τον David Birch της TubeMogul, αναμένεται να καταριφθεί ένα ρεκόρ στο YouTube τις αμέσως επόμενες εβδομάδες. Συγκεκριμένα κάποιος από τους Lady Gaga και Justin Bieber θα περάσουν το φράγμα του ενός δισεκατομμυρίου προβολών. Προς το παρών προηγείται η Lady Gaga και με τον ρυθμό που έχει αναμένεται να καταρίψει το ρεκόρ την 20η Οκτωβρίου ανώ ο Justin Bieber θα ακολουθήσει την 1η Νοεμβρίου. Ο εμ΄σως επόμενος σε προβολές καλιτέχνης είναι ο Michael Jackson με περίπου 600 εκατομμύρια προβολές.

Τα video της Lady Gaga προβάλλονται κατά μέσω όρο 1.8 εκατομμύρια φορές κάθε ημέρα ενώ του Justin Bieber
περίπου 3.7 εκατομμύρια φορές καθημερινά. Αυτό δείχνει βέβαια πως η δημοφιλία του Bieber είναι μεγαλύτερη πλέον.

Σύμφωνα με την TubeMogul εννιά στα δέκα πρώτα σε θέαση video είναι μουσικά και ο Justin Bieber περιλαμβάνεται στο top 10 κάθε μήνα. Εϊχε τέσσερα από τα δέκα πρώτα video κάθε μήνα από τον Απρίλιο μέχρι τον Αύγουστο.

Και οι δύο καλιτέχνες έχουν μερικά από τα video που έχουν προβληθεί τις περισσότερες φορές στο YouTube. Έτσι το "Baby" του Bieber είναι το video με τις περισσότερες προβολές όλων των εποχών, αγγίζοντας τα 345 εκατομμύρια. Το "Never Let You Go" βρίσκεται στην θέση 22 με 92 εκατομμύρια προβολές ενώ το "Never Say Never" είναι στην θέση 28 με 86 εκατομμύρια προβολές.

Το "Bad Romance" της Lady Gaga βρίσκεται στην δεύθτερη θέση με 288 εκατομμύρια προβολές, το "Just Dance" στην 11η με 123 εκατομμύρια, το "Alejandro" στην 26η με 87 εκατομμύρια και το "Telephone" στην 31η με 85 εκατομμύρια προβολές.