Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Ένοχος για απάτη στο Facebook αρνείται να πληρώσει πρόστιμο 873 εκατομμύρια δολάρια

Ένας καναδός που καταδικάστηκε το 2008 στις ΗΠΑ για κακόβουλη χρήση του Facebook κρίθηκε ένοχος και από τις δικαστικές αρχές του Καναδά μετά από παράκληση του Facebook να παρέμβουν. Το πρόστιμο που του έχει επιβληθεί ανέρχεται στο ποσό των 837 εκατομμυρίων δολαρίων, ποσό που αρνείται να πληρώσει ο καναδός. Έχει μάλιστα θέσει τον εαυτό του σε καθεστώς χρεοκοπίας λέγοντας πως αδυνατεί να καλύψει το χρέος αυτό.

Η κατηγορία στην οποία κρίθηκε ένοχος είναι
πως στέλνοντας περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια παραπλανητικά μηνύματα κατάφερε να αποσπάσει έναν πολύ μεγάλο αριθμό κωδικών πρόσβασης στο Facebook. Με την χρήση των κωδικών αυτών μπόρεσε να μπει σε χιλιάδες υπολογιστές ανυποψίαστων χρηστών και να αποκτήσει προσωπικές τους πληροφορίες.

Το πρόστιμο που επιβλήθηκε είναι το μεγαλύτερο που έχει ποτέ επιβληθεί στις ΗΠΑ για παρβίαση του νόμου περί παραπλανητικών μηνυμάτων.

Θεωρείται βέβαιο πως ο καναδός που δεν σκοπεέυι να πληρώσει το πρόστιμο θα αποκτήσει κάποια περιουσία πουλώντας τα δικαιώματα της περιπέτειάς του για την συγγραφή βιβλίου ή την δημιουργία ταινίας. Πάντως προς το παρών δείχνει να ζει μια πολύ άνετη ζωή. Έχει παραχωρήσει συνεντεύξης τύπουκαι περιγράφει στο blog του την πολυτελή του διαβίωση στο Las Vegas και το Beverly Hills