Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Οι ιαπωνέζοι έχουν τους λιγότερους φίλους

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία ερευνών ΤNS σε 50.000 κατοίκους από 46 χώρες, διαπιστώνεται πως οι χρήστες ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης στην Ιαπωνία έχουν τους λιγότερους φίλους στα προφίλ τους. Συγκεκριμένα έχουν κατά μέσο όρο 29 φίλους ενώ οι κινέζοι έχουν κατά μέσο όρο 68 φίλους.

Πιό δραστήριοι είναι οι χρήστες από την Μαλαισία όπου ο μέσος όρος είναι 233 και έπονται η Βραζιλία με 233 και η Νορβηγία με 217 φίλους. Η τεράστια αυτή διαφορά εξηγείται ενδεχομένως από την διαφορετική κουλτούρα που κάνει τους ιαπωνέχους και τους κινέζους να κάνουν λιγότερους αλλά πιο ουσιαστικούς φίλους.

Στην Μαλαισία γίνεται επίσης η μεγαλύτερη χρήση τέτοιων ιστοσελίδων με έναν μέσο όρο χρήσης εννιά ωρών κάθε εβδομάδα. Πολύ κοντά ακολουθούν η Ρωσία με 8.1 ώρες κατά μέσο όρο εβδομαδιαίως και η Τουρκία με 7.7 ώρες.


Μια άλλη ενδιαφέρουσα διαπίστωση της έρευνας είναι πως το 61% των χρηστών του διαδικτύου επιλέγουν την ψηφιακή ενημέρωση έναντι των παραδοσιακών μέσων όπως είναι η τηλεόραση, το ραδιόφωνο και οι εφημερίδες.