Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Η RIM πέτυχε αναβολή της απαγόρευσης των Blackberry στην Ινδία για 60 ημέρες.

Η RIM, κατασκευάστρια εταιρία των κινητών τηλεφώνων Blackberry, πέτυχε την αναβολή για 60 ημέρες της απαγόρευσης χρήσης των τηλεφώνων της στην Ινδία. Η κυβέρνηση της Ινδίας έχει (μαζί με πολλές άλλες χώρες) εκφράσει την ανησυχία της πως το σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων των Blackberry μπορούν να αποτελέσουν εθνικό κίνδυνο ασφαλείας και έχει απαιτήσει κάποια μέθοδο ώστε να μπορούν οι υπηρεσίες της να παρακολουθούν την υπηρεσία αυτή όταν κρίνουν πως υπάρχει λόγος.

Σύμφωνα με τον εκρπόσωπο του υπουργείου εσωτερικών στην Ινδία, Onkar Kedia, η RIM πρόκειται να παραδώσει λύση για την παρακολούθηση των μηνυμάτων που πραγματοποιείται με το σύστημά της. Η λύση αυτή θα δοκιμαστεί για 60 ημέρες.

Η RIM κάνει τα πάντα εδώ και κάποιο καιρό ώστε να αποτρέψει την απαγόρευση της χρήσης των συσκευών της στην δεύτερη μεγαλύτερη σε χρήση κινητών τηλεφώνων χώρα. Οι συνδρομήτε΄ς Blackberry στην Ινδία ανέρχονται στο ένα εκατομμύριο και, παρότι αυτό αποτελεί μόνο το 2% των συνολικά 46 εκατομμυρίων χρηστών παγκοσμίως, κρίνεται πολύ σημαντικό να πετύχει κάποια λύση ώστε να προλάβει ανάλογες αξιώσεις από άλλα κράτη.