Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Hacker: Έχω σπάσει το πρωτόκολλο του Skype

Η εταιρεία Skype με έδρα το Λουξεμβούργο έχει, από την πρώτη μέρα λειτουργίας του ομώνυμου λογισμικού της, δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία των κλήσεων των χρηστών της. Σύμφωνα όμως με έναν hacker που αυτοαποκαλείται "Sean O'Neal" και είναι μέλος της ομάδας Skype Reverse Engineering Team, έχει σπάσει ήδη το πρωτόκολλο που χρησιμοποιείται για τις συνομιλίες.

Στο blog του αναφέρει πως το πρωτόκολλο ασφαλέιας που χρησιμοποιεί η Skype είναι ιδιαίτερα καλό και μάλιστα δεν διστάζει να συγχαρεί την εταιρεία για αυτό. Λέει πως επί δέκα χρόνια προσπαθυήσανε πολλοί να το σπάσουν και είτε δεν τα κατάφεραν είτε δεν τόλμησαν να το ανακοινώσουν επειδή σίγουρα ο κώδικας θα ήταν ιδιαίτερα περίπλοκος.

Φαίνεται πως ο λόγο ςπου διέρευσε η συγκεκριμένη πληροφορία είναι, όπως συνήθως, οι διαφορές μεταξύ κάποιας εταιρείας και του ανθρώπου που ανακάλυψε το κενό ασφαλείας.

Η Skype δεν έκανε κάποια σχετική ανακοίνωση πράγμα που δεν προκαλεί εντύπωση μιας και γενικά είναι γνωστό πως έχει μια τάση μυστικοπάθειας στα θέματα των προωτοκόλλων που χρησιμοποιεί.

Ο επονομαζόμενος Sean O'Neal αναφέρει πως θα ακολουθήσουν και άλλες αποκαλύψεις.