Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Έντονος διάλογος στις ΗΠΑ για πιθανή πώληση βάσης δεδομένων με στοιχεία έφηβων ομοφυλόφυλων

Με μεγάλη ένταση γίνεται αυτή την περίοδο διάλογος σχετικά με την τύχη της βάσης δεδομένων του περιοδικού Χ Υ Magazine και τοης ιστοσελίδας του. Το συγκεκριμένο περιοδικό, που είχε ως κοινό και μέλη έφηβους ομοφυλόφυλους αντρες, κατέθεσε πτώχευση τον Φεβρουάριο του 2010.

Κατα δήλωσή του ο Peter Ian Cumming ανέφερε στην πτώχευσή του πως η περιουσία του αποτελείται από 1500 δολάρια μετρητά, μηδενικό εισόδημα και ακόμα ένα περιουσιακό στοιχείο: πελατολόγιό του, προσωπικά δεδομένα και όλες τις προηγούμενες εκδόσεις των XY Magazine και XY.com.

Σύμφωνα με την Shoshanna Schif, της εταιρείας Trenk Law Firm που έχει αναλάβει τους πιστωτές, οι πελάτες της έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν όποιο περιουσιακό στοιχείο αναφέρεται στην κατάθεση χρεωκοπίας. Λόγω όμως της ιδιαιτερότητας του περιεχομένου υπάρχει μεγάλος σκεπτικισμός για το κατά πόσο θα πεπει να επιτραπεί η παραχώρηση της συγκεκριμένης βάσης δεδομένων.

Η βάση δεδομένων των XY Magazine και XY.com αφορούν δεκάδες χιλιάδες νέους, πολλοί εκ των οποίων είναι ομοφυλόφυλοι. Υπάρχει η άποψη πως δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται προσωπικά στοιχεία και δεδομένα για κανέναν άλλον λόγο παρά μόνο για εκείνον που ο ίδιος ο χρήστης τα παραχώρησε.