Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Η RIM ανακοίνωσε το Blackberry Playbook

Όπως έχουμε γράψει παλιότερα, η αναμενόμενη ανακοίνωση για την είσοδο της RIM στον χώρο των tablet PC ανακοινώθηκε στο συνέδριο που πραγμαοτοποιεί στο Σαν Φρανσίσκο για τους κατασκευαστές εφαρμογών, το DevCon. Η συσκευή που θα ανταγωνιστέι το iPad θα λέγεται Blackberry Playbook και αναμένεται να σταλεί σε εταιρείες τον Οκτώβριο ενώ εμπορικά θα είναι διαθέσιμη στις αρχές του 2011.

Η διαφοροποίηση που επιδιώκει η RIM πρόκειται να είναι η εστίαση στην επαγελματική χρήση, πράγμα που γνωρίζει πολύ να κάνει με τις συσκευές Blackberry, αποφέυγοντας να είναι ένα ακόμα gadget στην αγορά.

Επιλογή της RIM είναι να μην χρησιμοποιήσει το λειτουργικό σύστημα OS6 που έχει εξελίξει αλλά προτιμάει ένα τελείως νέο λειτουργικό σύστημα της QNX την οποία απέκτησε με εξαγορά νωρίτερα φέτος και που εξειδικεύεται σε συστήματα ενσωματωμένα σε αυτοκίνητα.

Η οθόνη του Playbook θα είναι 7 ιντσών με δύο κάμερες (μια μπροστά και μια πίσω). Έτσι θα μπορούν να πραγματοποιούνται video κλήσεις πράγμα που σίγουρα θα είναι ένα πλεονέκτημα για τους επαγγελματίες χρήστες. ΕΠίσης θα έχει δυνατότητα συνδεσιμότητας Bluetooth και WiFi, όμως οχι και μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας 3G. Το τελευταίο θα είναι εφικτό μόνο μέσω κινητού τηλεφώνου Blackberry (tethering). Αυτό αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις στους πάροχους κινητής τηλεφωνίας οι οποίοι δεν θα μπορούν να πωλούν μια επιπλέον σύνδεση για τα Playbooks.