Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Μισό δισεκατομμύρια ενεργά μέλη στο Facebook. Κάποιες άχρηστες πληροφορίες για το Facebook


Τα μέλη του Facebook έφτασαν αισίως τα 500 εκατομμύρια παγκοσμίως. Είναι δηλαδή κάτι λιγότερο από τον πληθυσμό της Βόρειας Αμερικής. Θα μπορούσε αν ήθελε να τοποθετήσει 75 ανθρώπους σε κάθε ένα από τα 6.6 εκατομμύρια τετραγωνικά μίλια της Ρωσσίας, την μεγαλύτερη σε έκταση χώρα του κόσμου.

Κάποιες ακόμα "άχρηστες" πληροφορίες για την μεγαλύτερη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο:

Αν το facebook ήταν μια χώρα, τότε θα ήταν η τρίτη μεγαλύτερη σε πληθυσμό μετά την Κίνα και την Ινδία. Έχοντας πάνω από 60 επίσημες γλώσσες όμς, μερικές από τις οποίες αρκετά αστείες όπως τα Πειρατικά Αγγλικά, είναι σίγουρο πως θα ήταν η πιό πολυπολιτισμική χώρα.

Θα ξεπεράσει το Facebook την ραγδαάια εξέλιξη των προσωπικών υπολογιστών; Σύμφωνα με μια έρευνα της Gartner από το 2008, θα υπήρχαν ένα δισεκατομμύριο προσωπικοί υπολογιστές το 2010., δηλαδή το διπλάσιο των μελών του Facebook. Με τον ρυθμό αύξησης είναι ασφαλές να πούμε πως το Facebook θα αγγίξει το όριο των δύο δισεκατομμυρίων πριν καταφέρουν οι προσωπικοί υπολογιστές να φτάσουν τον αριθμό αυτό.

Τα περισσότερα μέλη του Facebook βρίσκονται στην Βόρεια Αμερική. Το 35.4% της ηπείρου εισέρχονται τουλάχιστον μια φορά τον μήνα στο Facebook. Ο αντίστοιχος αριθμός στην Ευρώπη είναι 17% ενώ στην Ασία είναι 2.3%. Στην Ωκεανία το ποσοστό των μελών είναι 2.3% αλλά 40.3% του πληθυσμού λέει πως του αρέσει το Facebook.

Η χρηματηστηριακή αξία του Facebook είναι κάπου μεταξύ 22 και 25 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό σημαίνει πως κατά μέσο όρο κάθε μέλος του συνεισφέρει με 50$ στην αξία της εταιρείας.