Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Μην περιμένετε για εφαρμογή Facebook στα Ipad.

Ο ιδρυτής και CEO του Facebook ρωτήθηκε στο Facebook Mobile Event που πραγματοποιήθηκε χθές τον λόγο για τον οποίο δεν υπάρχει εφαρμογή Facebook στα iPad και η απάντησή του ήταν "Επειδή το iPad δεν είναι φορητή συσκευή!". Λίγο αργότερα επανόρθωσε και είπε πως του αρέσει πολύ να δουλεύει με την Apple και πως εννοούσε πως το iPad δεν είναι τόσο φορητό όσο τα κινητά τηλέφωνα, στα οποία υπάρχει τέτοια εφαρμογή.


Όταν πήρε τον λόγο ο Erick Tensing, επικεφαλής των προϊόντων για φορητές συσκευές, εξήγησε περεταίρω πως αναμένουν μια πραγματική έκρηξη στον χώρο των tablet PC και πως δεν πρόκειται να αφορά μόνο στο iPad. Επίσης βλέπουν και το λειτουργικό σύστημα Android σαν μια ιδιαίτερα ανερχόμενη αγορά. Με λίγα λόγια είπε πως σίγουρα στο μέλλον θα υπάρχει ενδιαφέρον για την συγκεκριμένη αγορά αλλά πως δεν είναι ρεαλιστικό να δεσμεύσουν πόρους για μια μόνο συσκευή.

Αυτό που όμως σίγουρα θα υπάρξει είναι μια ειδική έκδοση του Facebook για τις φορητές συσκευές που θα είναι προσβάσιμη από όλους τους browsers.