Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Αυτόν τον μήνα θα σπάσει το φράγμα των 5 δισεκατομμυρίων συσκευών που συνδέονται στο internet παγκοσμίως


Σύμφωνα με την εταιρεία IMS Research η οποία κάνει έρευνες σχετικά με τις εγκατεστημένες συσκευές που έχουν πρόσβαση στο internet, κάποια στιγμή αυτόν τον μήνα θα ξεπεραστεί το όριο των 5 δισεκατομμυρίων συσκευών παγκοσμίως που έχουν δυνατότητα σύνδεσης στο ιnternet.

O αριθμόςε αυτός προβλέπεται να αυξηθεί δραματικά τα επόμενα 10 χρόνια, ίσως ακόμα και να τετραπλασιαστεί. Σήμερα υπάρχουν πάνω από ένα δισεκατομμύριο υπολογιστές συνδεδεμένοι στο internet. Επιπλέον έχει αυξηθεί πολύ ο αριθμός των συσκευών κινητής τηλεφωνίας όπως και eBooks, internet τηλεοράσεις, ψηφιακές κορνίζες που έχουν δυνατότητα πρόσβασης στο internet.

Σε δέκα χρόνια υπολογίζεται πως μόνο τα κινητά τηλέφωνα που θα έχουν πρόσβαση στο internet θα υπερβαίνουν τα 6 δισεκατομμύρια. Επίσης τουλάχιστον 2.5 δισεκατομμύρια από τις τηλεοράσεις που λειτουργούν σήμερα θα αντικατασταθούν από συσκευές διαιδκτυακής τηλεόρασης, και περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο αυτοκινήτων που κυκλοφορούν σήμερα θα αντικατασταθούν με άλλα, πιό νέα, που θα έχουν προεγκατεστημένη την δυνατότητα πρόσβασης. Όμως η έκρηξη στην πρόσβαση θα προέλθει κυρίως από συνδέσεις μεταξύ συσκευών 'οπως για παράδειγμα για συστήματα επίβλεψης, έξυπνα σπιτια κλπ.