Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010

Δείτε τα πάντα που έχετε ανεβάσει στο Facebook

Είναι πλέον εφικτό να δείτε ό,τι έχετε ανεβάσει ποτέ στο Facebook στην περίπτωση που θέλετε να κρατήσετε ένα αρχείο ή να συλλέξετε την  πληροφορία πριν διαγράψετε τον λογαριασμό σας. Σήμερα θα σας πούμε τον τρόπο...


Η δυνατότητα αυτή άρχισε να παρέχεται στα μέλη του Facebook τον Οκτώβρη αλλά δεν είναι γνωστή ακόμα σε όσους χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα σε γλώσσα άλλη από τα αγγλικά.

Όλη η πληροφορία παραδίδεται στο email σας σε μορφή αρχείου zip αφού πρώτα γίνει μια επιβεβαίωση του χρήστη. Τα αρχεία που περιλαμβάνονται στο αρχείο αποτελούν ένα "δένδρο" αρχείων που μοιάζουν με μια ιστοσελίδα. Έτσι αφού αποσυμπιέσετε το αρχείο θα ψάξετε να βρείτε το αρχείο με όνομα index.html το οποίο είναι ουσιαστικά ένα "μενού" των υπόλοιπων αρχείων.

Η πληροφορία περιλαμβάνει τα στοιχεία του προφίλ, τα πάντα που έχουν δημοσιευτεί στο προφίλ, όλος ο κατάλογος των φίλων  (όχι ως σύνδεσμοι αλλά απλά ως ονόματα), όλα τα μηνύματα, εκδηλώσεις, φωτογραφίες και βίντεο. Τα βίντεο παρέχονται στην μορφή και το μέγεθος που αναρτήθηκαν ενώ οι φωτογραφίες είναι ελάχιστα μικρότερες

ΔΕΝ περιλαμβάνονται οι συνομιλίες στην λειτουργία σύντομων μηνυμάτων (ΙΜ) όπως και οι φωτογραφίες που έχουν αναρτήσει άλλοι στο προφίλ σας οι οποίες παρουσιάζονται ως σύνδεσμοι που παραπέμπουν στην πραγματική τους τοποθεσία τους στο Facebook.

Τα βήματα που πρέπει να κάνετε είναι τα εξής:

1. Αλλάξετε την γλώσσα της σελίδας σας στα αγγλικά
2. Στην επιλογή Account -> Account/Settings επιλέξτε sτο "Download Your Information" το "learn more"

Το Facebook αρχίζει να συλλέγει την πληροφορία και την στέλνει αφού πρώτα επιβεβαιώσει τον χρήστη. Η διαδικασία παίρνει κάποια ώρα να τελειώσει (2 ώρες όταν εμείς το δοκιμάσαμε).