Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Αποσύρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δύο έρευνες κατά της Apple

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανακοίνωσε σήμερα πως πρόκειται να διακόψει δύο από τις έρευνες που διενεργεί κατά της εταιρείας Apple. Η Επιτροπή είχε αντιδράσει με την πολιτική της Apple πως η εταιρεία παρέχει τεχνική υποστήριξη και υπηρεσίες επιδιόρθωσης βλαβών μόνο στην χώρα που πουλιέται μια συσκευή. Επίσης ερευνούσε το γεγονός πως προγραμματιστές που θέλουν να φτιάξουν εφαρμογές για τις συσκευές iPhone έιναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν μόνο εργαλέια της Apple.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού εξέφρασε μέσω του επίτροπου Joaquin Almunia την ικανοποίησή της για το γεγονός πως η Apple άλλαξε την πολιτική της επιτρέποντας πλέον την τεχνική υποστήριξη σε όλες τις χώρες και πως έχει μειώσει τους περιορισμούς για την κατασκευή εφαρμογών για τα iPhone και iPad.

H Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δικαίωμα να απαιτήσει μέχρι και 10% του τζίρου μιας εταιρείας παγκοσμίως όταν αυτή παραβιάσει κάποιον από τους κανόνες ανταγωνισμού που ισχύουν στην Ένωση. Στο παρελθόν έχει υποχρεώσει εταιρείες όπως την Microsoft και την Intel να πληρώσουν πολλα΄δισεκατομμύρια ευρώ για ανάλογες παραβάσεις.