Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Assange: Το Facebook είναι η πιό τρομακτική μηχανή κατασκοπείας που κατασκευάστηκε ποτέ

Αυτό ισχυρίστηκε ο ιδρυτής και διαχειριστής του Wikileaks, Julian Assange, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Russia Today. Στην συνέντευξη λέει πως όλες οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένου και του Facebook, έχουν ενσωματωμένες μηχανές παρακολούθησης από τις μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι τελευταίες παρακολουθούν πληροφορίες όπως ονόματα, σχέσεις, φίλους και επικοινωνίες των χρηστών.
Δεν υποστηρίζει πως οι σελίδες αυτές έχουν δημιουργηθεί από τις μυστικές υπηρεσίες ούτε λέει πως τις λειτουργούν τέτοιες υπηρεσίες. Όμως λέει πως οι τελευταίες έχουν τεράστια επιρροή και δύναμη στις εταιρείες αυτές και έτσι μπορούν να επιβάλλουν οτι θέλουν.

Η χρήση των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιούνται από καιρό για σκοπούς διφορετικούς από την αρχική ιδέα τςη χρήσης τους. Έτσι είναι γνωστό πως εργοδότες παρακολουθούν τις συμπεριφορές των υπαλλήλων τους . Επίσης το υπουργείο δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχουν αρχίσει πρόσφατα να εκπαιδεύουν το προσωπικό του ώστε να μπορούν να αντλούν πληροφορίες χρήσιμες για τις υποθέσεις του.