Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Ανακοίνωση για το BlackPad την επόμενη εβδομάδα;

Σε άρθρο της την Τρίτη η Wall Street Journal επικαλέστηκε καλά πληροφορημένες πηγές που βρίσκονται "κοντά" στην RIM (κατασκευάστρια εταιρία των τηλεφώνων BlackBerry) και αποκάλυψε πως κατά πάσα πιθανότητα θα δημοσιοποιήσει η εταιρεία τα σχέδιά της για το BlackPad. Το BlackPad θα είναι το νέο προϊόν της RIM στον χώρο των tablet PC και θα ανταγωνιστεί το iPad της Apple.



Οι φήμες γα το BlackPad κυκλοφορουν κάποιους μήνες και εντάθηκαν όταν μέσα στο καλοκαίρι η RIM κατοχύρωσε το domain www.blackpad.com. Η εφημερίδα λέει πως θα είναι ένα tablet pc με 7 ιντσών οθόνη αφής, μία ή δύο κάμερες και συνδεσιμότητα μέσω Bluetooth και ευρυζωνικών δικτύων. Το λειτουργικό σύστημα θα είναι τελείως καινούργιο κατασκευασμένο από την QNX Software την οποία απέκτησε με εξαγορά η RIM νωρίτερα φέτος.

Το BlackPad θα κατασκευάζεται από την Quanta Computer Inc στην Ταϊβάν.

Σε ερώτηση του πρακτορείου Reuters σε εκπρόσωπο της RIM σχετικά με το κατά πόσο ισχύουν οι φήμες, η εκπρόσωπος αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο. Πάντως άλλα στελέχη της εταιρείας έχουν πει νωρίτερα πως στην DevCon, ένα event που απευθύνεται στην κοινότητα των κατασκευαστών λογισμικού, θα υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με την κατεύθυνση που πρόκειται να τηρήσει.

Η DevCon θα πραγματοποιηθεί στο Σαν Φρανσίσκο 27 - 30 Σεπτεμβρίου.