Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

30 Αυγούστου η απόφαση της Ινδίας για τα Blackberry

H κυβέρνηση της Ινδίας έχει δώσει προθεσμία μέχρι την 31η Αυγούστου στην RIM, κατασκευάστρια εταιρεία των Blackberry, για να παραδώσει κάποια λύση ώστε οι υπηρεσίες της κυβέρνησης να μπορούν να παρακολουθούν τις υπηρεσίες γραπτών μηνυμάτων.

Αν η RIM δεν μπορέσει να καλύψει τις απαιτήσεις της Ινδίας, τότε η τελευταία θα προχωρήσει στην απαγόρευση των υπηρεσιών αυτών και το μπλοκάρισμά τους μέση των παρόχων κινητής τηλεφωνίας.

Από την πλευρά της εταιρείας πάντως υπάρχει αισιοδοξία οτι θα βρεθεί λύση έγκαιρα και πως δεν θα υπάρξουν προβλήματα στην υπηρεσία.


Την Πέμπτη και την Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν "τεχνικές" συναντήσεις μεταξύ κυβερνητικών υπηρεσιών και οργανισμών τηλεπικοινωνιών για να διερευνήσουν πιθανές λύσεις.

Η Ινδία είναι μια από πολές χώρες που έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για θέματα εθνικής ασφάλειας που προκύπτουν από τις υπηρεσίες γραπτών μηνυμάτων που παρέχουν οι συσκευές Blackberry και που είναι κρυπτογραφημένες. Τα κράτη που βρίσκονται σε διαβουλεύσεις με την RIM ανησυχούν πως οι υπηρεσίες αυτές χρησιμοποιούνται από τρομοκράτες για την επικοινωνία τους.