Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Η ανανεωμένη έκδοση του Google Images σύντομα στον αέρα

Μια νέα έκδοση του Google Images είναι έτοιμη να βγει στον αέρα. Η επενασχεδίαση της υπηρεσίας είναι η πιο δραστική από το 2001. Το Google Images (Εικόνες Google) είναι μια παραλλαγή της γνωστής μηχανής αναζήτησης η οποία αποκλειστικά ψάχνει για εικόνες και φωτογραφίες.

Πέρα από τον καινούργιο τρόπο παρουσίασης των αποτελεσμάτων, το νέο Google Images έχει την δυνατότητα να κάνει ανάλυση εικόνας και να εμφανίζει αποτελέσματα σύμφωνα με ποιοτικά κριτήρια. Έτσι για παράδειγμα μπορούμε αν μας ενδιαφέρουν οι τουλίπες να κάνουμε αναζήτηση με το κριτήριο τουλίπες και να εμφανιστούν φωτογραφίες με το συγκεκριμένο λουλούδι. Το νέο είναι πως πλέον μπορούμε, αν μας ενδιαφέρουν οι λευκές τουλίπες μόνο, να βάλουμε και το χρώμα στην ερώτηση και να έχουμε στα αποτελέσματα μόνο λευκές τουλίπες.

Ο νέος τρόπος παρουσίασης θα έχει μόνο φωτογραφίες στα αποτελέσματα. Καθόλου κείμενο. Περνώντας πάνω από μια εικόνα με το ποντίκι μεγενθύνεται λίγο η εικόνα και εμφανίζονται πληροφορίες για την εικόνα όπως και παρόμοιες εικόνες. Πατώντας στην εικόνα με το ποντίκι μεταφερόμαστε σε άλλη σελίδα με την εικόνα στο πάνω μέρος και από κάτω την ιστοσελίδα στην οποία βρέθηκε.

Στην σελίδα με τα αποτελέσματα της αναζήτησης θα μπορούν α εμφανίζονται μέχρι και 1000 φωτογραφίες χωρίς να χρειάζεται μετάβαση σε "επόμενη" σελίδα και, επίσης, θα μπορεί να γίνεται περιήγηση στην σελίδα και με την χρήση του πληκτρολογίου.