Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Το Κουβέϊτ ζητάει από την RIM να μπλοκάρει σελίδες πορνογραφικού περιεχομένου

Το Κουβέϊτ, σε αντίθεση με άλλα κράτη στον Κόλπο δεν πρόκειται να απγορέψει την χρήση των υπηρεσιών του Blackberry. Ζήτησε όμως από την κατασκευάστρια εταιρεία να εμποδίζει την πρόσβαση σε σελίδες πορνογραφικού περιεχομένου.

Η RIM επιβεβαίωσε πως θα εμποδίσει για αρχή 3.000 τέτοιες ιστοσελίδες ενω η κυβέρνηση του Κουβέϊτ έδωσε προθεσμία μέχρι το τέλος του έτους.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν την προηγούμενη εβδομάδα πως πρόκειται να απαγορέψει την χρήση των υπηρεσιών Blackberry τον Οκτώβριο μέχρι να λυθούν τα θέματα ασφαλείας που κρίνει η ρυθμιστική επιτροπή τηλεπικοινωνιών πως υπάρχουν. Αυτή η απόφαση είναι αποτέλεσμα συζητήσεων που διήρκεσαν περισσότερο από τρια έτη.

Η RIM έχει επίσης συμφωνήσει με την κυβέρνηση της Ινδίας ώστε να μπορεί η τελευταία να παρακολουθεί όταν θέλει την ανταλλαγή email.

Τα κράτη του Κόλπου και η Ινδία έχουν περισσότερο από 2 εκατμμύρια χρήστες Blackberry, αριθμός που αντιπροσωπεύει το 5% των περίπου 41 εκατομμυρίων συσκευών που βρίσκονται παγκοσμίως σε λειτουργία