Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Glassgate... ο επόμενος εφιάλτης της Apple;

Σχεδόν αμέσως μετά την κυκλοφορία του iPhone 4 κυκλοφόρησαν φήμες πως η συσκευή έχει πρόβλημα με την λήψη του σήματος όταν την κρατάει κάποιος με συγκεκριμένο τρόπο. Οι φήμες οδήγησαν στο περίφημο "σκάνδαλο" Antennagate το οποίο κόντεψε να καθορίσει με αρνητικό τρόπο την επιτυχία του νέου iPhone.

Με μια εκ του αποτελέσματος καλή διαχείριση του προβλήματος από τον Steve Jobs (CEO της Apple) και με την προσφορά προστατευτικών θηκών που εξαλείφει το πρόβλημα, οι πωλήσεις είδαν μόνο βραχυπρόθεσμα κάποια πτώση.

Τώρα ήρθε η ώρα του Glassgate. Τι είναι αυτό; Είναι
ένα πρόβλημα που έχει διαπιστωθεί τα εργαστήρια της Apple και που προκαλεί σε κάποιες περιπτώσεις θραύση του πίσω μέρους της συσκευής (όπως στην φωτογραφία).

Το iPhone 4 αποτελείται στο πίσω του μέρος από μια γυάλινη επιφάνεια που έχει βαφτεί από μέσα ώστε να μην είναι διαφανής. Αυτό δημιουργεί αισθητικά μια πολύ ωραία εντύπωση αλλά παράλληλα είναι και πιο εύθραυστο. Όταν χρησιμοποιούνται θήκες προστασίας που καλύπτουν το πίσω μέρος της συσκευής (πράγμα που κάνουν οι εγκεκριμένες από την Apple θήκες), συχνά συσσωρεύονται σκόνη και άλλα σωματίδια από μέσα που σιγά σιγά τρίβονται στην γυάλινη επιφάνεια προκαλώντας στην καλύτερη περίπτωση μικρές γρατζουνιές αλλά μπορεί ακόμα και να την σπάσει.

Το πρόβλημα εντείνεται από το γεγονός πως αν διευρυνθεί θα οδηγήσει τους πελάτες της Apple να αγοράζουν μη εγκεκριμένες θήκες μειώνοντας τις πωλήσεις των αυθεντικών.