Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Η Apple απέσυρε το iChat από το App Store

Το iChat, μία εφαρμογή για το iPhone 4 που πολλοί ονομάζουν το Chatroulette της Apple, αποσύρθηκε από το App Store. Ο λόγος είναι πως το χρησιμοποίησαν πολλοί επιδειξίες πράγμα που είναι αντίθετο στην πολιτική της Apple. Ερωτήματα βέβαια γεννιούνται για το πως επέτρεψε κατ'αρχήν την εφαρμογή η Apple. Ηταν μάλλον προφανές πως θα γινόταν και τέτοια χρήση.

Η μόνη υπηρεσία που αυτή την στιγμή έχει η Apple και που πλησιάζει αυτήν του Chatroullete είναι το 1-888-FACETIME (στις ΗΠΑ). Σε αυτό μπορεί να καλεί όποιος χρήστης συσκευής iPhone 4. Θα ξεκινήσει μια video κλήση μέσω του Facetime όπου θα απαντήσει ένας τυχαίος υπάλληλος της Apple και θα κάνει μια περιήγηση των υπηρεσιών και των δυνατοτήτων του FaceTime.

To Chatroulette είναι μια υπηρεσία στο διαδίκτυο όπου ο χρήστης κάνοντας χρήση μιας webcameras επικοινωνεί κάνοντας video κλήση με τυχαίους χρήστες σε όλον τον κόσμο. Αν δεν τον ικανοποιεί κάποιος μπορεί να πατήσει το κουμπί "Next" και να εμφανιστεί ο επόμενος τυχαίος χρήστης. Την υπηρεσία έφτιαξε ο 17 χρονος Andrey Ternovsky από την Ρωσία.