Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Εξιχνιάστηκε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

Σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών στην Washington την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εξιχνίαση μιας από τις σοβαρότερες περιπτώσεις παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο. Πρόκειται για μια ιστοελίδα με το όνομα Dreamboard που αριθμούσε 600 μέλη από όλον τον κόσμο και έδινε την δυνατότητα να ανταλλάσουν φωτογραφίες και βίντεο με περιεχόμενο πειδικήσ πορνογραφίας και κακοποίησης.

Περισσότεροι από 70 έχουν συλληφθεί με την κατηγορία πως μοιράζονταν το κοινό τους όνειρο να δημιουργήσουν μια διαδικτυακή κοινότητα για την προώθηση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών. Τα μέλη αποκτούσαν διαφορετικά δικαιώματα πρόσβασης στο υλικό ανάλογα με...
την ποσότητα και ποιότητα του υλικού που αναρτούσανμ φτάνοντας στο επίπεδο "Super VIP" όταν ήταν και οι ίδιοι μέσα στις φωτογραφίες και τα βίντεο. Για να γίνει κάποιος μέλος έπρεπε πρώτα να αναρτήσει κάποιο υλικό. Από εκεί και πέρα αποκτούσε πρόσβαση σε περισσότερο υλικό ανάλογα με τις αναρτήσεις που έκανε.

Σύμφωνα με το υπουργείο δικαιοσύνης των ΗΠΑ, η ιστοσελίδα ξεκίνησε την λειτουργία της το 2008 και σταμάτησε την άνοιξη του 2011 όταν τα μέλη αντιλήφθηκαν την σχετική έρευνα που γινόταν.

Τα μέλη του Dreamboard αντάλλασαν φωτογραφίες και βίντεο με βρέφη και παιδιά κάτω των 12 ετών και, σύμφωνα με τιςαρχές, είχαν γίνει 27.000 αναρτήσεις από τα 600 μέλη. Στους υπολογιστές αυτών που έχουν συλληφθεί βρέθηκαν περισσότερες από ένα εκατομμύριο φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας.

Από αυτούς που έχουν συλληφθεί, 43 βρίσκονται στις ΗΠΑ και εννέα συλλήφθησαν σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των διαχειριστών της ιστοσελίδας στον Καναδά και την Γαλλία. Οι τρεις υπόλοιποι διαχειριστές αναζητούνται ακόμα. Περίπου το ένα τρίτο των μελών ήταν από τις ΗΠΑ.

Συλλήψεις έγιναν επίσης στην Δανία, τον Ισημερινό, την Γερμανία, την Ουγγαρία, την Κένυα, τις Φιλλιπίνες και την Σερβία.